Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hajdu Tamás

HAJDU TAMÁS locuiește la Baia Mare, unde profesează ca medic veterinar. Spune că a început să fotografieze cumva în mod conștient din anul 2005. Fotografiile sale au fost publicate, printre altele, în Punctum și PHOTO Magazine (RO), Practical Photography (UK), The Independent, The Guardian (UK), LensCratch (USA), Feature Shot (Australia) și National Geographic. Hajdu Tamás este finalist și câștigător al unor concursuri naționale și internaționale de prestigiu, cum ar fi Sony World Photography sau LensCulture Exposure Awards, Exibart Street, ISPF Awards 2023.

Hajdu Tamás deține un talent și o abilitate remarcabile de a construi cadrul fotografic; reușește de fiecare dată să reducă imaginea la esență, fără redundanțe stilistice și compoziționale, dar o umple, în același timp, cu un întreg univers de semnificații.

CITEȘTE ȘI

Silviu GONGONEA

Când mă întorc acasă

Ne-am mutat și cerul are altă culoare
ne-am găsit o casă un loc ne-am regăsit
finețurile gesturilor domestice
șlefuite în ani
Fetița noastră a crescut și ochii ei
au rămas albaștri
Poți iubi poți dărui fără să ceri nimic înapoi
poți trăi fericit
O coțofană dojenește câinele de sus de pe gard
în soarele oblic
ochii lui i se par strălucitori
lătratul lui se aude în tot cartierul de case
Noaptea e întuneric beznă la noi
când mă întorc acasă
aprind lanterna telefonului.

Citește mai mult »

Paul MIHALACHE

Istoria lui FDP

(fragment)

Iulian Ghervas este regizor de film documentar. A cochetat o vreme cu proza scurtă, dar nu a publicat niciodată. Florin mi-a spus că este unul dintre prietenii lui vechi, printre puținii care îl cunosc foarte bine, și că ar trebui neapărat să discut cu el, m-ar ajuta pentru carte. I-am scris pe Facebook și am stabilit să ne vedem miercuri seară,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: