Revista Tomis

Bienala Internațională de Artă Contemporană „Ion Andreescu“ – în octombrie și noiembrie, la Buzău

A fost publicat pe website-ul Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) regulamentul de participare la Bienala Internațională de Artă Contemporană „Ion Andreescu“ – ediția a XIV-a, care se va desfășura  în lunile octombrie – noiembrie la Buzău, la Galeriile de Artă care poartă și ele numele marelui pictor român Ion Andreescu (1850 – 1882). Tema orientativă a bienalei este „150 de ani de impresionism”.

Pot participa artiști plastici profesioniști, membri ai UAP din România sau din străinătate. Fiecare artist poate trimite o singură lucrare, realizată în ultimii doi ani, la una dintre cele patru secțiuni – pictură, grafică, sculptură și artă decorativă. Predarea lucrărilor se va face personal sau prin curierat la UAPR București sau la UAPR Buzău, între 10 august și 30 septembrie, iar jurizarea și vernisajul bienalei vor avea loc în luna octombrie, la Buzău.

Pe website-ul UAPR mai poate fi găsit un formular de participare la bienală, care trebuie predat sau trimis odată cu lucrările, precum și o enumerare a altor condiții legate de mărimea lucrărilor și prezentarea lor.

Imaginea care însoțește informațiile legate de bienală este o pictură a lui Nicolae Grigorescu intitulată Andreescu la Barbizon.

Mai multe texte
Citește și