Revista Tomis

NATO aniversează prin artă murală 75 de ani de existență

Facebook
Twitter
WhatsApp

NATO – Organizația Tratatului Atlanticului de Nord – aniversează, în 2024, 75 de ani de existență, iar cu acest prilej a lansat un concurs de artă murală al cărui termen limită de înscriere este 1 mai a.c.

Artiști care sunt cetățeni ai unei țări membre NATO și au sub 35 de ani pot înscrie AICI creațiile, iar tema propusă este „pace, securitate, unitate și libertate”. Cele mai bune lucrări vor fi expuse în Washington, acolo unde se va ține summitul NATO din 2024, iar câștigătorul concursului va avea ocazia de a lucra cu un artist local pentru a-și transpune lucrarea pe un zid din capitala Statelor Unite ale Americii, unde va rămâne permanent.

Rezultatul concursului NATO de artă murală trebuie să fie o imagine reprezentativă pentru aniversarea Alianței, ca parte din campania mai largă intitulată „Protect the Future” (Protejează viitorul).

O lucrare murală cu acest titlu – Protect the Future – a fost creată la Vilnius de artistul Žygimantas Amelynas și colaboratorii săi, cu ocazia summitului NATO din 2023, ținut în Lituania, și simbolizează misiunea comună de apărare a Alianței. Lucrarea a fost terminată în ianuarie 2024.

DE ACELAȘI AUTOR
citește și
RUBRICI: