Revista Tomis

Caravana Festivalului Internațional „Shakespeare” ajunge la Constanța 

Facebook
Twitter
WhatsApp

Unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de teatru, Festivalul Internațional Shakespeare, organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, sărbătorește anul acesta 30 de ani de la prima ediție și, pentru a marca această aniversare într-un fel care să amintească de începuturile teatrului și de marele dramaturg englez, o caravană a pornit prin România, oferind reprezentații în aer liber, gratuite, spectatorilor din 30 de orașe. 

La Constanța caravana ajunge marți, 16 aprilie, la ora 18:00, în Piața Ovidiu, iar actorii Lucian Vlăsceanu, Adrian Tudor și Alexandru Gabriel Boboruță vor prezenta publicului spectacolul „Operele complete ale lui Shakespeare”, regia Alexandru Boureanu, traducerea și adaptarea Petre Bokor, scenografia Adelina Galiceanu. În 45 de minute, actorii de la Craiova vor trece prin șase piese shakespeariene. 

Spectatorii se vor putea înscrie la un concurs ce le poate aduce ca premiu un weekend în doi, incluzând cazare, transport și bilete la Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova. 

Anul acesta, Festivalului Internațional Shakespeare, unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei şi printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii, se desfășoară în perioada 16-26 mai. Teatrul de Stat Constanța participă pentru prima dată la prestigiosul festival, cu spectacolul „A douăsprezecea noapte” în regia lui Andrei Șerban. Reprezentația este programată în 22 mai. 

DE ACELAȘI AUTOR
citește și
RUBRICI: