Revista Tomis

Nesemnate și Nevorbite pe platforma literară online a scriitorului constănțean George C. Dumitru

Platforma online independentă NESEMNATE, creată anul trecut, în luna octombrie, de scriitorul constănțean George Dumitru, a fost completată de curând și cu un RADIO, care difuzează, în general, „muzică pentru scris, citit și alte lucruri folositoare”.

Potrivit creatorului și administratorului platformei, programul de muzică e următorul: 7:30 – 15:00 – muzica cu zgomot (mai spre rock), 15:00 – 18:00 – muzica cu greutate (mai spre blues), 18:00 – 00:00 – alternative (mai spre chill), iar „noaptea e pe chill, în caz că nu vin cu vreun program special după miezul nopții, în vreo zi anume”. Astăzi, miercuri, 3 aprilie, la ora 10:00, a fost inaugurată la Radio Nesemnate, emisiunea „Nevorbite”, primul invitat fiind scriitorul Radu Găvan. Emisiunea, în care au fost dezbătute diverse subiecte literare, va fi reluată duminică, 7 Aprilie, la 18:00.

Platforma NESEMNATE se bazează pe ideea de a prezenta publicului, nesemnate, texte inedite de proză scurtă și fragmente de roman. Textele sunt anonime pentru 14 zile, câtă vreme cititorii pot comenta, oferind astfel feedback obiectiv scriitorilor, apoi, cu acordul autorilor, fragmentele sunt completate cu semnătura. Odată afișat numele autorului, comentariile sunt închise.

Cei zece finaliști ai primului concurs organizat pe platforma NESEMNATE, au fost anunțați în 15 martie a.c. și sunt: Luminița Apostu Toma, Rareș Călugar, Ana Erde, Emil Vasilache, @Imiplacesascriu, Bianca Tămaș, Radu Găvan, Cristina Țane, George-Cosmin Borș și Vlad Preda.

După ce un juriu a ales cei zece finaliști, urmează ca publicul să aleagă câștigătorul absolut, printr-un sistem de votare bazat tot pe anonimatul textelor.

George C. Dumitru, care, de curând, și-a prezentat cele mai recente cărți în cadrul Serilor Kulturale, la Clubul Doors, s-a născut în 1978, în Constanța. Este absolvent de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică la ASE București, fondator al companiei de tehnologie DirectVision. După mai multe apariții în publicații și antologii, a debutat editorial cu volumul de proză scurtă Poveste cu o fată (2010). Au urmat romanul Mișcarea de rezistență (2013) și volumele de povestiri Sub mâinile mele (2014) și Tenebre (2017). Povestirea Opulență a fost tradusă în italiană și inclusă în antologia Pensi che ci saremmo potuti conoscere in un bar?, publicată de Caravan Edizioni în 2010. Cărțile pe care le-a prezentat la Constanța în februarie a.c. sunt publicate la cele mai prestigioase edituri din România: …și toate zilele de azi, Editura Humanitas, 2021, Fericire, Editura Polirom, colecția Ego Proză, 2022 și Rupturi, Editura Polirom,  Colecția Ego Proză 2023.

Mai multe texte
Citește și