Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Silent Art for Autism: Viziune fotografică asupra unei lumi unice

Data de 2 Aprilie, Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului (WAAD) este marcată la Muzeul de de Artă Constanța prin găzduirea unei expoziții de fotografii realizate de copii cu autism: „Silent Art for Autism: Viziune fotografică asupra unei lumi unice”.

Marți, 2 aprilie, între orele 15:00 – 17:00, poate fi vizionată expoziția, deschiderea ei făcându-se fără discursuri, doar prin prezentarea imaginilor.

Dincolo de scopul declarat, de a contribui la creșterea nivelului de informare privind această problemă de sănătate, a simptomelor și manifestărilor ei, astfel încât persoanele care suferă de autism să fie integrate în sistemul educațional și social, expoziția reprezintă și o ocazie unică de a intra în lumea interioară a copiilor cu autism, prin intermediul imaginilor pe care ei le-au surprins. 

„Fiecare fotografie este o mărturie a modului în care acești copii percep și interacționează cu mediul înconjurător, aducând în lumină nuanțe și detalii adesea trecute cu vederea de ceilalți”, spun organizatorii, Campania Music for Autism.  

Veți vedea, potrivit organizatorilor:

„Texturi și Detalii: Fotografiile surprind adesea detaliile minore ale obiectelor sau ale mediului înconjurător […]; Culori și Contrast: Expresia creativă se manifestă și prin alegerile de culori și contrast […]; Perspective Unice: Unele fotografii pot surprinde unghiuri neobișnuite sau perspective neașteptate, reflectând modul în care acești copii se apropie de lumea din jurul lor.”

Metoda utilizată în cadrul acestui proiect este exprimarea prin fotografie – photovoice. Fotografiile pot fi o formă de comunicare nonverbală puternică, oferindu-ne posibilitatea de a întrezări modul în care copiii cu autism văd și simt lumea.

CITEȘTE ȘI

Caravana Festivalului Internațional „Shakespeare” ajunge la Constanța 

Unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de teatru, Festivalul Internațional Shakespeare, organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, sărbătorește anul acesta 30 de ani de la prima ediție și, pentru a marca această aniversare într-un fel care să amintească de începuturile teatrului și de marele dramaturg englez, o caravană a pornit prin România, oferind reprezentații în aer liber, gratuite,

Citește mai mult »

Ziua Mondială a Artei cu Workshop de tehnici mixte la muzeul din Constanța

Sub motto-ul „Nu așteptați inspirația. Vine în timpul lucrului.” (Henri Matisse), Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Mondială a Artei găzduind, în datele de  13 și 14 aprilie un workshop de tehnici mixte, susținut de Laura Sînziana Cuciuc Romanescu, conf. univ. dr. la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța. Participă la acest workshop cadre didactice, studenți și masteranzi

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: