Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Conferințele Dilema ajung la Constanța

De joi, 28 martie, până sâmbătă, 30 martie, aula Bibliotecii Județene „I. N. Roman” va găzdui Conferințele Dilema la Constanța, un eveniment care îi aduce în orașul nostru pe Horia-Roman Patapievici, Andrei Cornea, Adriana Babeți, Petre Guran și Constantin Ardeleanu. Moderator este redactorul șef al revistei Dilema, Sever Voinescu, care va susține el însuși o conferință, în ultima zi. 

Evenimentul se desfășoară sub titlul MULTIEUROPA. Vechile culturi și noua diversitate, iar intrarea este liberă. 

Programul conferințelor este următorul: 

joi 28 martie:

ora 18.00 – Constantin Ardeleanu: Drumul de fier al Dobrogei spre România

ora 19.30 – Petre Guran: Falia Huntington: contexte istorice și proiecții geopolitice

vineri 29 martie

ora 18.00 – Adriana Babeți: De la multiculturalitate la interculturalitate

ora 19.30 – Andrei Cornea: Civilizația, fruct al diversității umane

sâmbătă 30 martie

ora 18.00 – Sever Voinescu: Despre temeiul multicultural al culturii noastre de acum

ora 19.30 – Horia-Roman Patapievici: Multiculturalism și monodiversitate

Este prima dată când conferințele Dilema se desfășoară la Constanța, ediții anterioare ale acestui eveniment fiind organizate în capitală, în Oradea, Arad, Timișoara sau la Cluj Napoca. 

Titlul anterior al evenimentelor a fost „Conferințele Dilema Veche”, dar, din 7 martie, Dilema Veche a redevenit Dilema și a trecut pe o nouă firmă, rupându-se, practic, de editor, Adevărul Holding, care deține marca Dilema Veche. Noul editor al revistei este compania Dilema Nouă, care a preluat echipa și editarea publicației.

Conferințele Dilema la Constanța – Un proiect inițiat de revista Dilema, Grupul pentru Management și Mediere Culturală și Prietenii Dilemei – sunt organizate de Primăria Municipiului Constanța, partener local fiind Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, iar partener strategic, UniCredit Bank. 

CITEȘTE ȘI

Caravana Festivalului Internațional „Shakespeare” ajunge la Constanța 

Unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de teatru, Festivalul Internațional Shakespeare, organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, sărbătorește anul acesta 30 de ani de la prima ediție și, pentru a marca această aniversare într-un fel care să amintească de începuturile teatrului și de marele dramaturg englez, o caravană a pornit prin România, oferind reprezentații în aer liber, gratuite,

Citește mai mult »

Ziua Mondială a Artei cu Workshop de tehnici mixte la muzeul din Constanța

Sub motto-ul „Nu așteptați inspirația. Vine în timpul lucrului.” (Henri Matisse), Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Mondială a Artei găzduind, în datele de  13 și 14 aprilie un workshop de tehnici mixte, susținut de Laura Sînziana Cuciuc Romanescu, conf. univ. dr. la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța. Participă la acest workshop cadre didactice, studenți și masteranzi

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: