Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Întâlnire cu scriitorul constănțean George C. Dumitru la Clubul Doors

Astăzi, la ora 18:00, la Clubul Doors din Constanța, are loc a doua ediție din acest an a Serilor Kulturale, seri de lectură și dialog organizate de asociația cu același nume, a cărei președintă este poeta și artistul vizual Iulia Pană.

Invitatul din această seară este scriitorul constănțean George C. Dumitru, care va prezenta publicului trei cărți ale sale, publicate la cele mai prestigioase edituri din România: …și toate zilele de azi, Editura Humanitas, 2021, Fericire, Editura Polirom, colecția Ego Proză, 2022 și Rupturi, Editura Polirom,  Colecția Ego Proză 2023.

George C. Dumitru s-a născut în 1978, în Constanța. Este absolvent de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică la ASE București, fondator al companiei de tehnologie DirectVision. După mai multe apariții în publicații și antologii, a debutat editorial cu volumul de proză scurtă Poveste cu o fată (2010). Au urmat romanul Mișcarea de rezistență (2013) și volumele de povestiri Sub mâinile mele (2014) și Tenebre (2017). Povestirea Opulență a fost tradusă în italiană și inclusă în antologia Pensi che ci saremmo potuti conoscere in un bar?, publicată de Caravan Edizioni în 2010.

„Prin intermediul povestirilor și romanelor lui George C. Dumitru vom pătrunde în actualitatea românească, cea a grijilor de zi cu zi, a dificultăților din cuplu, a copiilor tributari tehnologiei digitale, rețelelor de socializare și a multor altor «maniere» de a trăi o realitate în continuă schimbare, transformare și acaparare a omului contemporan”, spun organizatorii evenimentului din această seară, care va fi prezentat de poetele Iulia Pană și Amelia Stănescu.

Intrarea este liberă, iar rezervări se pot face la telefon 0766057078.

CITEȘTE ȘI

Caravana Festivalului Internațional „Shakespeare” ajunge la Constanța 

Unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de teatru, Festivalul Internațional Shakespeare, organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, sărbătorește anul acesta 30 de ani de la prima ediție și, pentru a marca această aniversare într-un fel care să amintească de începuturile teatrului și de marele dramaturg englez, o caravană a pornit prin România, oferind reprezentații în aer liber, gratuite,

Citește mai mult »

Ziua Mondială a Artei cu Workshop de tehnici mixte la muzeul din Constanța

Sub motto-ul „Nu așteptați inspirația. Vine în timpul lucrului.” (Henri Matisse), Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Mondială a Artei găzduind, în datele de  13 și 14 aprilie un workshop de tehnici mixte, susținut de Laura Sînziana Cuciuc Romanescu, conf. univ. dr. la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța. Participă la acest workshop cadre didactice, studenți și masteranzi

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: