Revista Tomis

Întâlnire cu scriitorul constănțean George C. Dumitru la Clubul Doors

Astăzi, la ora 18:00, la Clubul Doors din Constanța, are loc a doua ediție din acest an a Serilor Kulturale, seri de lectură și dialog organizate de asociația cu același nume, a cărei președintă este poeta și artistul vizual Iulia Pană.

Invitatul din această seară este scriitorul constănțean George C. Dumitru, care va prezenta publicului trei cărți ale sale, publicate la cele mai prestigioase edituri din România: …și toate zilele de azi, Editura Humanitas, 2021, Fericire, Editura Polirom, colecția Ego Proză, 2022 și Rupturi, Editura Polirom,  Colecția Ego Proză 2023.

George C. Dumitru s-a născut în 1978, în Constanța. Este absolvent de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică la ASE București, fondator al companiei de tehnologie DirectVision. După mai multe apariții în publicații și antologii, a debutat editorial cu volumul de proză scurtă Poveste cu o fată (2010). Au urmat romanul Mișcarea de rezistență (2013) și volumele de povestiri Sub mâinile mele (2014) și Tenebre (2017). Povestirea Opulență a fost tradusă în italiană și inclusă în antologia Pensi che ci saremmo potuti conoscere in un bar?, publicată de Caravan Edizioni în 2010.

„Prin intermediul povestirilor și romanelor lui George C. Dumitru vom pătrunde în actualitatea românească, cea a grijilor de zi cu zi, a dificultăților din cuplu, a copiilor tributari tehnologiei digitale, rețelelor de socializare și a multor altor «maniere» de a trăi o realitate în continuă schimbare, transformare și acaparare a omului contemporan”, spun organizatorii evenimentului din această seară, care va fi prezentat de poetele Iulia Pană și Amelia Stănescu.

Intrarea este liberă, iar rezervări se pot face la telefon 0766057078.

Mai multe texte
Citește și