Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mamaia și provocările ei arhitecturale și urbanistice – eveniment expozițional la Muzeul de Artă

Mâine, miercuri, 14 februarie, la ora 16:00, are loc la Muzeul de Artă Constanța vernisajul expoziției intitulate Mamaia – peisajul de ieri și provocările actuale, organizată de filiala Dobrogea a Ordinului Arhitecților din România, sucursala Constanța a Asociației Urbaniștilor din România și Universitatea „Ovidius” din Constanța. Evenimentul reunește expoziția arhitectului Radu Cornescu – Mamaia antebelică, Mamaia interbelică – și proiectul care a fost declarat câștigător al concursului internațional Mamaia Seaside – proiect conceput de Studio 82 și Biroul individual de arhitectură Vlad Sebastian Rusu, ca autori principali, coautori fiind arhitecții Vlad Sebastian Rusu, Octav Silviu Olănescu, Andra Vlădoiu, Andrada Pinte, Petrică Maier-Drăgan, în colaborare cu peisagistul Alexandru Mexi.

Concursul internațional a fost lansat în vara anului trecut, având ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea amenajării complexe a plajelor din stațiunea Mamaia, județul Constanța, pentru atribuirea contractului de proiectare. Zona propusă pentru intervenție este noua plajă rezultată în urma procesului de lărgire și înnisipare, care se află în partea de nord a orașului Constanța, se învecinează la vest cu stațiunea Mamaia, la est cu Marea Neagră și la nord cu plaja Năvodari. Plaja face parte din fâșia naturală care separă lacul Siutghiol de Marea Neagră. Valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare este de 7.650.780 LEI (1.545.612 EUR) fără TVA.

În cadrul evenimentului de mâine vor conferenția arhitecții Ionică Bucur și Radu Cornescu.

CITEȘTE ȘI

„A douăsprezecea noapte” în regia lui Andrei Șerban iese la public cu cinci reprezentații la final de februarie

Spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban are prima reprezentație, o avanpremieră, sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța (TSC). Toate cele opt reprezentații programate de Teatrul de Stat Constanța în februarie și martie sunt sold out.

Echipa de creație a spectacolului este alcătuită din Daniela Dima,

Citește mai mult »

De vorbă cu artistul Alexandru Rădvan

Muzeul de Artă Constanța organizează duminică, 25 Februarie, de la ora 14:00, o întâlnire cu artistul Alexandru Rădvan, creatorul expoziției Piele pe piele, aflată la parterul muzeului. Expoziția, care a fost vernisată în 10 ianuarie, se prelungește și va putea fi văzută până în 10 martie. 

Alexandru Rădvan are un impresionant palmares expozițional, în țară și în străinătate,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: