Revista Tomis

Pianistul Andrei Irimia își începe la Constanța turneul internațional Lights and Shadows

Pianistul și compozitorul Andrei Irimia acompaniat de violonistul Răzvan Păun și de violoncelistul Thibault Solorzano invită publicul constănțean la spectacolul Lights and Shadows (Lumini și umbre) programat luni, 26 februarie, de la ora 20:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Spectacolul face parte dintr-un „turneu muzical și vizual incendiar, ce explorează nu doar dualitatea dintre lumină și întuneric, ci creează un univers fascinant, unde contradicțiile și armoniile muzicii neoclasice se întâlnesc și dansează într-o simfonie a contrastelor”, cum își descrie proiectul chiar muzicianul Andrei Irimia.

„Lights and Shadows – spune tot el – nu  este doar un turneu muzical, ci o călătorie către echilibrul subtil dintre lumina și întunericul din fiecare dintre noi, o explorare a contrastelor care definește frumusețea inexprimabilă a muzicii”.

Turneul începe la Constanța, orașul natal al tânărului muzician, iar următoarele reprezentații sunt programate la București, în 8 martie, la Arad, în 22 martie, la Târgu-Mureș, în 23 martie, la Brașov, în 29 aprilie, la Londra, în 26 aprilie și la Paris, în 29 aprilie. Publicul poate vedea clipul de promovare a turneului AICI. Biletele pentru spectacolul din Constanța pot fi cumpărate AICI.

Andrei Irimia creează muzică neoclasică minimalistă și își gândește compozițiile în strânsă legătură cu alte arte. Primul său album solo, Nuit minimaliste (Noapte minimalistă), a fost lansat în 2019, iar în 2021 a apărut albumul Pasărea fericirii, realizat în colaborare cu actorul Marius Manole. A susținut numeroase concerte, a fost invitat să cânte la ceremonia de decernare a Premiilor GOPO și în cadrul concertului de inaugurare a evenimentului Timișoara – Capitală culturală europeană.

Este un compozitor apreciat, lucrările sale fiind incluse în mai multe coloane sonore publicitare, scurtmetraje și diverse proiecte corporatiste.

Sursa foto: Andrei Irimia

Mai multe texte
Citește și