Revista Tomis

Weekend teatral care începe cu „Jocuri în curtea din spate” și se încheie cu „Meciul de comedie” 

Mâine, la ora 19:00, Teatrul de Stat Constanța a programat la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A spectacolul „Jocuri în curtea din spate”, regia Diana Mititelu, care va fi urmat de deja tradiționala dezbatere la care vor participa actorii și spectatorii și va fi moderată de avocatul și jurnalistul TV Emil Tatu. 

Spectacolul, pentru care regizoarea a primit, în anul 2021, Premiul UNITER pentru Cel mai bun debut, are la bază o piesă a unei autoare israeliene, Edna Mazya, inspirată dintr-o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani. Cum abuzul sexual între adolescenți este o temă de mare actualitate, dezbaterile organizate de TSC răspund unei necesități, mai ales că publicul este format preponderent din elevi de la liceele constănțene. Din distribuție fac parte Ecaterina Lupu, Ștefan Mihai, Andrei Bibire, Cătălin Bucur și Theodor Șoptelea. Scenografia este semnată de Răzvan Bordoș, iar lighting design-ul, de Cristian Niculescu. Spectacolul nu este recomandat spectatorilor sub 14 ani. 

Duminică, 28 ianuarie, de la ora 19:00, tot la Sala Studio, publicul este invitat la o seară dedicată relaxării: „Meciul de comedie”, în regia lui Dragoș Muscalu, este un spectacol de improvizație teatrală în care spectatorii sunt cei ce dau ideile și situațiile pe care actorii improvizează. „Meciul…” își are deja publicul său fidel, constănțeni care vin la fiecare reprezentație, pentru că fiecare reprezentație este altfel, aduce teme noi și noi motive de amuzament

Din distribuția reprezentației din acest weekend fac parte Mirela Pană, Ecaterina Lupu, Andrei Cantaragiu, Cătălin Bucur, Remus Archip, Florin Aioane, Ștefan Mihai, Vlad Lință, Andrei Bibire și doi invitați speciali, Delia Riciu și Sever Bârzan, actori cu o foarte bogată experiență în spectacole de improvizație. Vlad Pasencu îi acompaniază live pe actori, improvizând muzica pentru fiecare fază a meciului.

Biletele pot fi cumpărate de la agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanța din Bulevardul Tomis nr. 97 sau, online, AICI.

Mai multe texte
Citește și