Revista Tomis

Primul weekend teatral din 2024, la Constanța

Primul weekend al anului 2024 vine, la Teatrul de Stat Constanța, cu două spectacole, în două registre emoționale diferite. 

Sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 19, publicul este invitat în Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, să se distreze copios la o comedie britanică în care se dau două cupluri, cu relații nu foarte clare, și multe confuzii, încurcături, ale căror consecințe sunt prelungite la maximum. 

Actorii Laura Crăciun, Cristiana Luca, Florin Aioane și Lucian Pavel sunt protagoniștii din „Logodnă relativă” de Alan Ayckbourn, traducerea Irina Velcescu, regia Iulian Enache, scenografia Gabi Albu și lighting design Alexandru Bibere. 

A doua zi, duminică, 7 ianuarie, de la aceeași oră, spectacolul „Trilogia belgrădeană” de Biljana Srbljanović, regia Erwin Șimșensohn, se constituie într-o provocare pentru spectator de a înțelege ce înseamnă să fii emigrant, alungat din țara ta și de lângă prietenii tăi de amenințarea războiului și de dorința de a trăi mai bine, mai sigur, mai liniștit. 

Trei întâmplări care se petrec în trei părți ale lumii, în noaptea de Revelion, cu personaje originare din același oraș, Belgrad. Un spectacol cu emoții puternice, care, printre râsete și lacrimi, ne aduce aminte de conflictul armat ce se desfășoară atât de aproape de granițele României și poate deveni oricând o amenințare pentru liniștea noastră. 

În primul act joacă Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai și Alina Manțu, în al doilea, Mihaela Velicu, Ecaterina Lupu, Lucian Iftime și Andrei Bibire, iar în al treilea, cel mai dur dintre ele, Cristiana Luca, Vlad Lință și Cătălin Bucur, iar Sorina Toma face legătura dintre cele trei acte.

Spectacolul a avut premiera în decembrie 2023. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, lighting design-ul, de Alexandru Bibere, iar sound design-ul, de Alex Popa.

Programul Teatrului de Stat Constanța pe toată luna februarie poate fi citit AICI, iar biletele sunt disponibile online, pe platforma Mystage și fizic, la Agenția de bilete din Bd. Tomis nr. 97.

Mai multe texte
Citește și