Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Premieră înainte de Crăciun la Teatrul de Stat Constanța

„Trilogia Belgrădeană” de Biljana Srbljanović, regia Erwin Șimșensohn are premiera vineri, 22 decembrie, la ora 19:00, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr.2A. 

Cele trei acte ale spectacolului prezintă trei situații în care se află emigranți din fosta Iugoslavie, ajunși în Praga, în Sidney, respectiv în Los Angeles, alungați de războiul și de problemele interetnice din țara lor. 

Este un spectacol foarte actual, atât prin problematica abordată, în contextul războiului ruso-ucrainean, care a adus mulți emigranți și în România, cât și prin prisma faptului că cele trei povești care îl alcătuiesc se petrec în preajma sărbătorilor de iarnă, ca și premiera programată în 22 decembrie.

Prezentat inițial în primăvară, ca spectacol de licență al promoției 2023 de la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, cu o distribuție formată din studenți și un actor al TSC, „Trilogia Belgrădeană” apare acum în fața publicului cu o distribuție nouă. Fac parte din ea actorii Teatrului de Stat Constanța Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Mihaela Velicu, Lucian Iftime, Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Vlad Lință, Cristiana Luca, Alina Manţu, Cătălin Bucur și Sorina Toma, acum absolventă, care a jucat și în varianta inițială a Trilogiei.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, lighting design-ul, de Alexandru Bibere, iar sound designul, de Alex Popa

Teatrul de Stat Constanța anunță că în perioada sărbătorilor de iarnă, 18 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024, agenția de bilete din Bulevardul Tomis nr. 97 este închisă, iar biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate online pe platforma Mystage.ro sau, cu o oră înainte de reprezentații, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A. 

CITEȘTE ȘI

„A douăsprezecea noapte” în regia lui Andrei Șerban iese la public cu cinci reprezentații la final de februarie

Spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban are prima reprezentație, o avanpremieră, sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța (TSC). Toate cele opt reprezentații programate de Teatrul de Stat Constanța în februarie și martie sunt sold out.

Echipa de creație a spectacolului este alcătuită din Daniela Dima,

Citește mai mult »

De vorbă cu artistul Alexandru Rădvan

Muzeul de Artă Constanța organizează duminică, 25 Februarie, de la ora 14:00, o întâlnire cu artistul Alexandru Rădvan, creatorul expoziției Piele pe piele, aflată la parterul muzeului. Expoziția, care a fost vernisată în 10 ianuarie, se prelungește și va putea fi văzută până în 10 martie. 

Alexandru Rădvan are un impresionant palmares expozițional, în țară și în străinătate,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: