Revista Tomis

Premieră înainte de Crăciun la Teatrul de Stat Constanța

„Trilogia Belgrădeană” de Biljana Srbljanović, regia Erwin Șimșensohn are premiera vineri, 22 decembrie, la ora 19:00, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr.2A. 

Cele trei acte ale spectacolului prezintă trei situații în care se află emigranți din fosta Iugoslavie, ajunși în Praga, în Sidney, respectiv în Los Angeles, alungați de războiul și de problemele interetnice din țara lor. 

Este un spectacol foarte actual, atât prin problematica abordată, în contextul războiului ruso-ucrainean, care a adus mulți emigranți și în România, cât și prin prisma faptului că cele trei povești care îl alcătuiesc se petrec în preajma sărbătorilor de iarnă, ca și premiera programată în 22 decembrie.

Prezentat inițial în primăvară, ca spectacol de licență al promoției 2023 de la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, cu o distribuție formată din studenți și un actor al TSC, „Trilogia Belgrădeană” apare acum în fața publicului cu o distribuție nouă. Fac parte din ea actorii Teatrului de Stat Constanța Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Mihaela Velicu, Lucian Iftime, Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Vlad Lință, Cristiana Luca, Alina Manţu, Cătălin Bucur și Sorina Toma, acum absolventă, care a jucat și în varianta inițială a Trilogiei.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, lighting design-ul, de Alexandru Bibere, iar sound designul, de Alex Popa

Teatrul de Stat Constanța anunță că în perioada sărbătorilor de iarnă, 18 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024, agenția de bilete din Bulevardul Tomis nr. 97 este închisă, iar biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate online pe platforma Mystage.ro sau, cu o oră înainte de reprezentații, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A. 

Mai multe texte
Citește și