Revista Tomis

 „Între scări” – expoziție de pictură la casa de creație din strada Mihai Eminescu

Artiștii care au ateliere în Casa de Creație a Filialei Uniunii Artiștilor Plastici Constanța Unu, din strada Mihai Eminescu nr. 22, deschid sâmbătă, 16 decembrie, la ora 15:00, expoziția de pictură de sfârșit de an, cu titlul „Între scări”.

Casa de creație este, pentru cei șase artiști – Cristina Costea, Daniela Gherghe, Cosmin Grosu, Lacme Ifrim, Iulia Pană, Silvia Șoșoiu – o enclavă artistică, pe care ei o propun ca spațiu expozițional:

„Atelierul – spațiu privilegiat în care intimitatea este regulă – devine de această dată open space, artiștii propunând vizitatorilor, ca într-un un ritual, urcarea și coborârea în complicitatea spațială a scărilor din casa de creație. Propunerea metaforică a expoziției „Între scări” este o realitate fizică a spațiului de expunere dar și de lucru și face de fapt trimitere la ideea de suspendare a artistului între cer și pământ, scările reprezentând un axis mundi, o legătură deopotrivă materială și imaterială între fațetele realității. Aceste scări conduc la o mișcare de emulație continuă, de relație colectivă a ceea numim grupare artistică, în care fiecare dintre creatori își dorește o recunoaștere atât individuală cât și de grup. Artiștii simt nevoia să lucreze împreună sau măcar să expună împreună. Aceste vibrații ale artiștilor în unitatea casei de creație se regăsesc într-un concept de grup, dar, paradoxal, raportul unitar este dat tocmai de diversitatea creației fiecăruia. Vă invitam la o călătorie imaginară între scările nesfârșite și una reală între lucrările de pe simeze”.

Mai multe texte
Citește și