Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 „Între scări” – expoziție de pictură la casa de creație din strada Mihai Eminescu

Artiștii care au ateliere în Casa de Creație a Filialei Uniunii Artiștilor Plastici Constanța Unu, din strada Mihai Eminescu nr. 22, deschid sâmbătă, 16 decembrie, la ora 15:00, expoziția de pictură de sfârșit de an, cu titlul „Între scări”.

Casa de creație este, pentru cei șase artiști – Cristina Costea, Daniela Gherghe, Cosmin Grosu, Lacme Ifrim, Iulia Pană, Silvia Șoșoiu – o enclavă artistică, pe care ei o propun ca spațiu expozițional:

„Atelierul – spațiu privilegiat în care intimitatea este regulă – devine de această dată open space, artiștii propunând vizitatorilor, ca într-un un ritual, urcarea și coborârea în complicitatea spațială a scărilor din casa de creație. Propunerea metaforică a expoziției „Între scări” este o realitate fizică a spațiului de expunere dar și de lucru și face de fapt trimitere la ideea de suspendare a artistului între cer și pământ, scările reprezentând un axis mundi, o legătură deopotrivă materială și imaterială între fațetele realității. Aceste scări conduc la o mișcare de emulație continuă, de relație colectivă a ceea numim grupare artistică, în care fiecare dintre creatori își dorește o recunoaștere atât individuală cât și de grup. Artiștii simt nevoia să lucreze împreună sau măcar să expună împreună. Aceste vibrații ale artiștilor în unitatea casei de creație se regăsesc într-un concept de grup, dar, paradoxal, raportul unitar este dat tocmai de diversitatea creației fiecăruia. Vă invitam la o călătorie imaginară între scările nesfârșite și una reală între lucrările de pe simeze”.

CITEȘTE ȘI

„A douăsprezecea noapte” în regia lui Andrei Șerban iese la public cu cinci reprezentații la final de februarie

Spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban are prima reprezentație, o avanpremieră, sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța (TSC). Toate cele opt reprezentații programate de Teatrul de Stat Constanța în februarie și martie sunt sold out.

Echipa de creație a spectacolului este alcătuită din Daniela Dima,

Citește mai mult »

De vorbă cu artistul Alexandru Rădvan

Muzeul de Artă Constanța organizează duminică, 25 Februarie, de la ora 14:00, o întâlnire cu artistul Alexandru Rădvan, creatorul expoziției Piele pe piele, aflată la parterul muzeului. Expoziția, care a fost vernisată în 10 ianuarie, se prelungește și va putea fi văzută până în 10 martie. 

Alexandru Rădvan are un impresionant palmares expozițional, în țară și în străinătate,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: