Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Umor, emoție, talent – „Memoria apei” revine pe scena Teatrului de Stat Constanța

Teatrul de Stat reia în acest weekend un spectacol care nu a mai fost jucat de doi ani, din cauza faptului că a fost montat pe scena mare a teatrului, indisponibilă încă, pe o durată nedeterminată. 

„Memoria apei” de Shelagh Stephenson, în regia lui Vladimir Anton a fost un succes al teatrului în anul 2019, când a avut premiera, iar mutarea pe scena Sălii Studio îi redă acum viață. 

Subiectul și textul acestei tragicomedii sunt foarte ofertante și pentru actori, și pentru regizor. Este vorba despre trei surori care se reîntâlnesc la mulți ani de când nu s-au mai văzut, iar prilejul, chiar dacă este unul trist – moartea mamei lor – provoacă o reînnodare a relațiilor, o reamintire, total diferită pentru fiecare dintre ele, a bucuriilor, dar și a conflictelor și a neînțelegerilor și o armonizare, în final, pe baza fondului genetic comun.   

Distribuția este puțin modificată, alături de surorile mai mari, interpretate de Dana Dumitrescu și de Alina Manțu, intrând acum, în rolul celei mai mici, Ecaterina Lupu. Liviu Manolache face un cuplu foarte comic cu Dana Dumitrescu, iar Andu Axente este iubitul surorii mijlocii, interpretată de Alina Manțu. Mama, care păstrează legătura cu una din fiicele ei chiar și după moarte, este interpretată de Laura Iordan

Sâmbătă, 16 decembrie și duminică, 17 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A publicul constănțean este invitat la reluarea acestui spectacol eveniment foarte asemănător cu o premieră, căci atât decorul, cât și regia vor fi adaptate unui spațiu mult mai mic, în care apropierea și intimitatea spectatorilor cu actorii de pe scenă sunt mult sporite.

Scenografia este semnată de Maria Miu, asistată de Diana Sav, iar concepția lighting design-ului îi aparține lui Lucian Moga.

„Memoria apei” a fost montată pentru prima dată în 1997 la Hampstead Theatre din Londra, a avut o versiune cinematografică, în anul 2002, cu titlul „Before You Go”, cu Julie Walters în distribuţie, şi este prima piesă scrisă de Shelagh Stephenson actriță și autoare de succes.

Găsiți bilete la acest spectacol și la celelalte ale Teatrului de Stat Constanța online, pe platforma Mystage, iar fizic, la agenția de bilete din Bulevardul Tomis nr. 97.

CITEȘTE ȘI

„A douăsprezecea noapte” în regia lui Andrei Șerban iese la public cu cinci reprezentații la final de februarie

Spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban are prima reprezentație, o avanpremieră, sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța (TSC). Toate cele opt reprezentații programate de Teatrul de Stat Constanța în februarie și martie sunt sold out.

Echipa de creație a spectacolului este alcătuită din Daniela Dima,

Citește mai mult »

De vorbă cu artistul Alexandru Rădvan

Muzeul de Artă Constanța organizează duminică, 25 Februarie, de la ora 14:00, o întâlnire cu artistul Alexandru Rădvan, creatorul expoziției Piele pe piele, aflată la parterul muzeului. Expoziția, care a fost vernisată în 10 ianuarie, se prelungește și va putea fi văzută până în 10 martie. 

Alexandru Rădvan are un impresionant palmares expozițional, în țară și în străinătate,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: