Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Concert Harry Tavitian la premierea câștigătorilor Bienalei de Arhitectură Dobrogeană BA_DA 22_23

Mâine, 17 noiembrie, de la ora 16:00, la Muzeul de Artă Constanța, are loc premierea lucrărilor din Bienala de Arhitectură Dobrogeană BA_DA 22_23. Cu această ocazie, la ora 17:00, va avea loc un concert al invitatului special Harry Tavitian.

Este una dintre rarele ocazii în care jazzman-ul concertează în orașul său, așa că acesta poate fi un argument în plus pentru public de a vedea expoziția organizată de Filiala Dobrogea a Ordinului Arhitecților din România cu finanțare din Timbrul de Arhitectură. 

Bienala cuprinde proiectele de edificii finalizate pe durata 2022-2023 și are mai multe secțiuni: proiecte realizate, locuințe individuale și colective, clădiri publice, clădiri turistice – odihnă și tratament, restaurare/ reabilitare/ reconversie, arhitectură de interior, arhitectură religioasă, lucrări prezentate la alte concursuri de arhitectură, proiecte de diplomă, lucrări ale arhitecților din Colegiul Varna – Camera Arhitecților din Bulgaria, lucrări ale arhitecților din Uniunea Arhitecților din Republica Moldova, proiecte de sertar.

La toate aceste secțiuni se adaugă expoziția de fotografie de arhitectură cu temele „Arhitectură în zonele pescărești din Dobrogea (trecut și prezent)” și „Clădiri istorice non-monument din Dobrogea (trecut și prezent)”.

Mâine este ultima zi în care expoziția se va afla în Muzeul de Artă Constanța, după care se va muta la Tulcea pentru perioada 15 decembrie – 22 decembrie 2023.

Lucrările premiate cu această  ocazie vor fi ulterior expuse și la Varna împreună cu cele ale arhitecților bulgari.

Publicul are la dispoziție buletine de vot, fiind invitat să participe la procesul de jurizare. Una dintre lucrări va primi Premiul Publicului. Primăria Municipiului Constanța și Primăria Municipiului Tulcea vor acorda, de asemenea, premii, iar o diplomă va fi acordată pentru cea mai bună lucrare a unui tânăr arhitect – sub 30 de ani.

CITEȘTE ȘI

Au fost anunțate condițiile de participare la Bienala Internațională de Artă Contemporană „Nicolae Tonitza” 2024

Bienala Internațională de artă contemporană „Nicolae Tonitza”, ediția a V-a, se va desfășura în perioada 10 mai – 15 iunie 2024, la Bârlad, orașul natal al marelui pictor român (n. 13 aprilie 1886, Bârlad – d. 27 februarie 1940, București). Tema stabilită pentru această a cincea ediție este „Explorare”.

Organizatorii, Consiliul Județean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Primăria Municipiului Bârlad, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor

Citește mai mult »

Epifanie Picasso la Malaga

În anul în care se împlinesc 50 de ani de la moartea lui Picasso (n. 25 octombrie 1881 – d. 8 aprilie 1973), a fost o idee bună să călătoresc la Malaga, orașul natal al artistului. Cu acest prilej jubiliar am decis să las la o parte prejudecățile și să mă aplec mai mult asupra operei celui pe care mulți îl socotesc maestrul suprem și

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: