Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Premiu pentru „Inoculare” – volumul de poezie al lui Claudiu Komartin

Una dintre cele șase cărți premiate de Juriul AgențiadeCarte.ro pentru anul editorial 2022 este „Inoculare” – volumul de poezie al lui Claudiu Komartin, redactorul-șef adjunct al Revistei „Tomis”.

La secțiunea Poezie, cele două volume premiate sunt „Crivacul” de Gabriela Toma, Editura Tracus Arte și „Inoculare” de Claudiu Komartin, Editura Cartier; la secțiunea Proză – „Voci la distanță” de Gabriela Adameșteanu, Editura Polirom; la secțiunea Critică literară / Istorie literară / Teorie literară – „Bacovia și Noul Regim al literaturii” de Paul Cernat, Editura Eikon; la secțiunea Eseu / Publicistică / Memorialistică – „Adâncul acestei calme creste. Programul de la Erlangen și poetica Jocului secund” de Bogdan Suceavă, Editura Polirom. Premiul de Debut a fost acordat pentru romanul „Instabil” de Ruxandra Burcescu, Editura Humanitas.

Juriul este format din scriitorii Dan Mircea Cipariu, Florin Iaru și Cristian Teodorescu. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la Muzeului Național al Literaturii Române din București, în data de 21 noiembrie 2023.

AgențiadeCarte.ro, publicație online dedicată industriei editoriale din România, propune, de 13 ani, un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, după un studiu al nominalizărilor la cele mai prestigioase premii literare echipa AgenţiadeCarte.ro a propus 85 de titluri considerate semnificative: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. A urmat votul cititorilor: „(s)top cele mai bune cărți ale anului 2022” a avut peste 27335 de vizualizări.

„Inspirați de votul popular de pe AgenţiadeCarte.ro, am ales șase titluri care sunt remarcabile și pe care juriul le consideră semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române. Așa cum am mai declarat, votul electronic, cu inerentele posibilități tehnice de a fi manipulat, nu este decident, ci doar juriul acestor premii hotărăște ce cărți să fie alese. Astfel, sunt bucuros că am premiat cărți scrise de Gabriela Adameșteanu, Ruxandra Burcescu, Gabriela Toma, Paul Cernat, Claudiu Komartin și Bogdan Suceavă, cărți care să stârnească o emulație pentru lectură și idei critice spectaculare”, a declarat scriitorul Dan Mircea Cipariu, directorul AgențiadeCarte.ro.

Premiile AgențiadeCarte.ro sunt finanțate de Ministerul Culturii și sunt organizate de asociația Euro CulturArt, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române din București, partener media fiind Radio România Cultural.

CITEȘTE ȘI

Caravana Festivalului Internațional „Shakespeare” ajunge la Constanța 

Unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de teatru, Festivalul Internațional Shakespeare, organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, sărbătorește anul acesta 30 de ani de la prima ediție și, pentru a marca această aniversare într-un fel care să amintească de începuturile teatrului și de marele dramaturg englez, o caravană a pornit prin România, oferind reprezentații în aer liber, gratuite,

Citește mai mult »

Ziua Mondială a Artei cu Workshop de tehnici mixte la muzeul din Constanța

Sub motto-ul „Nu așteptați inspirația. Vine în timpul lucrului.” (Henri Matisse), Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Mondială a Artei găzduind, în datele de  13 și 14 aprilie un workshop de tehnici mixte, susținut de Laura Sînziana Cuciuc Romanescu, conf. univ. dr. la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța. Participă la acest workshop cadre didactice, studenți și masteranzi

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: