În luna noiembrie aveți ultima șansă de a vedea o expoziție-eveniment de o anvergură mai rar întâlnită la Constanța: „TU”, expoziția sculptorului Aurel Vlad, care invită publicul să se privească în oglindă pentru a vedea umanitatea, cu fericirile și nefericirile sale, cu binele și răul care se luptă etern, cu perfecțiunea și imperfecțiunile sale, cu varietatea sa necuprinsă și, mai ales, cu accesul către divinitate, pe care emoțiile veritabile îl mijlocesc. Expoziția începe chiar din fața muzeului.
O altă expoziție care mai poate fi văzută pe tot parcursul lunii noiembrie este „ÎNCEPUTURI. FINALURI. La UNA”, ce cuprinde creații ale studenților și absolvenților de dată recentă ai Universității Naționale de Arte din București, o selecție din lucrările realizate în ultimii doi ani. Una dintre mizele acestei expoziții, la care publicul poate fi părtaș, este descoperirea propriei „voci”, al propriului demers artistic, în vederea conturării unei individualități artistice.
Până duminică, 5 noiembrie, rămâne pe simeze expoziția de scenografie Hristofenia Cazacu, pictor scenograf și scenograf la peste 150 de spectacole susținute pe scenele Operei Române din Iași, Operetei de Stat din București, Operei Naționale din București, pe scene din Timișoara, Galați, Constanța, Botoșani și Craiova, pe scena Teatrului Național din Weimar, a Operei Naționale din Russe și a Operei Populare din Sarajevo, în Germania, Elveția, Statele Unite ale Americii, China, Olanda și Luxemburg. Expoziția a fost organizată cu prilejul celebrării de către Comunitatea Elenă „Elpis” din Constanța, a Zilei Demnității, Ziua Marelui NU (28 octombrie), ce marchează intrarea Greciei în cel de-al doilea război mondial, prin refuzul cererii lui Mussolini de a permite trecerea trupelor italiene pe teritoriul ei.
Până în 14 noiembrie 2023, la Muzeul de Sculptură „Ion Jalea” poate fi vizitată expoziția „STRUCTURI” de Venera Dincă. 46 de lucrări care propun publicului o călătorie artistică inedită, prin care să descopere bogăția și puterea expresivă a lumii vegetale. Din observarea naturii artista extrage mai ales simboluri și întrebuințări rituale ale albului.
Cele două muzee sunt deschise de miercuri până duminică, între orele 9:00 – 17:00. Biletele costă doar 10 lei, pensionarii plătesc doar 5 lei, iar elevii și studenții, doar 2,5 lei.
Pentru vizitarea celor trei muzee care sunt administrate de Muzeul de Artă Constanța – cele două din oraș și Muzeul „Dinu şi Sevasta Vintilă” din Topalu –, există un bilet unic de 20 lei, cu reducerile proporționale pentru pensionari, elevi și studenți.