Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tratat de istorie a tehnicii și industriei românești tradus la o editură prestigioasă

A fost tradus în limba engleză și publicat la prestigioasa editură Springer tratatul din seria „Civilizația românească”, apărut în 2019 sub egida Academiei Române, „Istoria Tehnicii și a Industriei Românești”, coordonat de academicianul Dorel Banabic. Lucrarea este o sinteză ce are rolul de a consemna cele mai importante evenimente și contribuții care au influențat evoluția tehnicii și industriei. Au fost invitați să contribuie la tratat cei mai buni specialiști din diverse domenii. Elaborarea studiului referitor la istoria transporturilor navale (vol. II, cap. IV)  a fost încredințată doamnei Carmen Irène Atanasiu, istoric și expert în patrimoniu naval și redactor șef al revistei „Marea noastră”, singurul specialist din Constanța invitat să contribuie la acest tratat. Studiul ei, susținut de fotografii document, cuprinde etapele și evenimentele majore ale evoluției navigației comerciale: specificul, istoricul, înființarea instituțiilor, personalul navigant, învățământul de marină și în domeniul construcțiilor navale etc.

Cele două volume publicate în limba română sunt disponibile și în format electronic, pe website-ul Academiei Române, AICI, iar volumele în limba engleză pot fi achiziționate pe website-ul editurii Springer.

CITEȘTE ȘI

Au fost anunțate condițiile de participare la Bienala Internațională de Artă Contemporană „Nicolae Tonitza” 2024

Bienala Internațională de artă contemporană „Nicolae Tonitza”, ediția a V-a, se va desfășura în perioada 10 mai – 15 iunie 2024, la Bârlad, orașul natal al marelui pictor român (n. 13 aprilie 1886, Bârlad – d. 27 februarie 1940, București). Tema stabilită pentru această a cincea ediție este „Explorare”.

Organizatorii, Consiliul Județean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Primăria Municipiului Bârlad, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor

Citește mai mult »

Epifanie Picasso la Malaga

În anul în care se împlinesc 50 de ani de la moartea lui Picasso (n. 25 octombrie 1881 – d. 8 aprilie 1973), a fost o idee bună să călătoresc la Malaga, orașul natal al artistului. Cu acest prilej jubiliar am decis să las la o parte prejudecățile și să mă aplec mai mult asupra operei celui pe care mulți îl socotesc maestrul suprem și

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: