Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Expoziție de artă digitală într-un magazin de electronice din Constanța

Între 5 și 11 octombrie, Expoziția itinerantă de artă digitală intitulată _ready media network (RMN)_ va putea fi văzută la Constanța, în Complexul comercial Tom.

_ready medianetwork(RMN)_ prezintă pentru prima dată lucrări de artă digitală într-un spațiu comercial, un magazin de electronice, proiectând zilnic, între orele 17:00 – 20:00, animațiile 3D create cu IA pe televizoarele din magazin. Astfel, magazinul se transformă în spațiu expozițional, iar clienții magazinului devin vizitatorii unei galerii de artă atipice, în care filmele experimentale rulează alternativ cu clipurile publicitare.

Expoziția, curatoriată de artistul Călin Man, membru și coordonator kinema ikon (KI), reunește lucrări realizate de 13 artiști digitali români: 13m10j, Irina Bako, Marian Codrea, Antonia Corduneanu, Dan Chiș, Dragoș Dogioiu, Gea, Mihnea Rareș Hanțiu, Herne Hiili, Cristina Iliescu, Marta Mattioli, Nico Mureș, Radu Pandele. Vernisajul expoziției este programat joi, 5 octombrie, între 18:30 și 20:30, la magazinul Media Galaxy din complexul Tom.

Demersul expozițional inedit face parte din proiectul Going Digital, cofinanțat de AFCN. Lucrările de artă digitală au mai fost expuse, în același fel, la București și Brașov și au fost prezentate în cadrul Media Art Festival Arad printr-o instalație artistică audio-video.

CITEȘTE ȘI

Au fost anunțate condițiile de participare la Bienala Internațională de Artă Contemporană „Nicolae Tonitza” 2024

Bienala Internațională de artă contemporană „Nicolae Tonitza”, ediția a V-a, se va desfășura în perioada 10 mai – 15 iunie 2024, la Bârlad, orașul natal al marelui pictor român (n. 13 aprilie 1886, Bârlad – d. 27 februarie 1940, București). Tema stabilită pentru această a cincea ediție este „Explorare”.

Organizatorii, Consiliul Județean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Primăria Municipiului Bârlad, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor

Citește mai mult »

Epifanie Picasso la Malaga

În anul în care se împlinesc 50 de ani de la moartea lui Picasso (n. 25 octombrie 1881 – d. 8 aprilie 1973), a fost o idee bună să călătoresc la Malaga, orașul natal al artistului. Cu acest prilej jubiliar am decis să las la o parte prejudecățile și să mă aplec mai mult asupra operei celui pe care mulți îl socotesc maestrul suprem și

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: