Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Expoziția studenților și absolvenților Universității Naționale de Arte București la Muzeul de Artă Constanța

„ÎNCEPUTURI. FINALURI. La UNA.” este titlul noii expoziții de la Muzeul de Artă Constanța, care se deschide mâine, miercuri, 4 octombrie, la ora 16:00. Expoziția prezintă creațiile studenților și absolvenților de dată recentă ai Universității Naționale de Arte (UNA) din București, în cadrul unui parteneriat deja tradițional între cele două instituții de arte vizuale din România.

Din anul 2020 Muzeul de Artă găzduiește anual o astfel de expoziție, ce se înscrie în misiunea de promovare a patrimoniul cultural-artistic contemporan, una dintre misiunile pe care muzeul din Constanța și le asumă.

Curatorul expoziției este lector universitar dr. Liviu Epuraș, de la Facultatea de Arte Decorative și Design (FADD), Departamentul Artă Murală. El aduce în atenția publicului constănțean o selecție din lucrările pe care studenții diverselor departamente din cadrul Universității Naționale de Arte București le-au realizat în decursul ultimilor doi ani.

„Realizarea unei licențe sau disertații, ori a temelor de la orele de atelier, reprezintă în sine o provocare; în plus, apare încă una: descoperirea propriei „voci”, a propriului demers artistic în vederea conturării unei individualități artistice. Bucuria și interesul pe care tinerii studenți l-au dovedit în abordarea problemelor mai sus amintite se observă și în lucrările lor: creații uneori ludice, care debordează de inocență și optimism, alteori ironice sau purtătoare al unor mesaje puternic imersate în realitățile trăite. ÎNCEPUTURI. FINALURI. La UNA. reprezintă atât confirmarea talentului tinerilor care expun, cât și o promisiune: perspectiva unei continuări, promisiunea neîntreruperii explorărilor artistice personale și a eforturilor în desăvârșirea amprentei artistice.”

Expoziția va fi pe simezele Muzeului de Artă Constanța în lunile octombrie și noiembrie.

CITEȘTE ȘI

Au fost anunțate condițiile de participare la Bienala Internațională de Artă Contemporană „Nicolae Tonitza” 2024

Bienala Internațională de artă contemporană „Nicolae Tonitza”, ediția a V-a, se va desfășura în perioada 10 mai – 15 iunie 2024, la Bârlad, orașul natal al marelui pictor român (n. 13 aprilie 1886, Bârlad – d. 27 februarie 1940, București). Tema stabilită pentru această a cincea ediție este „Explorare”.

Organizatorii, Consiliul Județean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Primăria Municipiului Bârlad, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor

Citește mai mult »

Epifanie Picasso la Malaga

În anul în care se împlinesc 50 de ani de la moartea lui Picasso (n. 25 octombrie 1881 – d. 8 aprilie 1973), a fost o idee bună să călătoresc la Malaga, orașul natal al artistului. Cu acest prilej jubiliar am decis să las la o parte prejudecățile și să mă aplec mai mult asupra operei celui pe care mulți îl socotesc maestrul suprem și

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: