Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Expoziția studenților și absolvenților Universității Naționale de Arte București la Muzeul de Artă Constanța

„ÎNCEPUTURI. FINALURI. La UNA.” este titlul noii expoziții de la Muzeul de Artă Constanța, care se deschide mâine, miercuri, 4 octombrie, la ora 16:00. Expoziția prezintă creațiile studenților și absolvenților de dată recentă ai Universității Naționale de Arte (UNA) din București, în cadrul unui parteneriat deja tradițional între cele două instituții de arte vizuale din România.

Din anul 2020 Muzeul de Artă găzduiește anual o astfel de expoziție, ce se înscrie în misiunea de promovare a patrimoniul cultural-artistic contemporan, una dintre misiunile pe care muzeul din Constanța și le asumă.

Curatorul expoziției este lector universitar dr. Liviu Epuraș, de la Facultatea de Arte Decorative și Design (FADD), Departamentul Artă Murală. El aduce în atenția publicului constănțean o selecție din lucrările pe care studenții diverselor departamente din cadrul Universității Naționale de Arte București le-au realizat în decursul ultimilor doi ani.

„Realizarea unei licențe sau disertații, ori a temelor de la orele de atelier, reprezintă în sine o provocare; în plus, apare încă una: descoperirea propriei „voci”, a propriului demers artistic în vederea conturării unei individualități artistice. Bucuria și interesul pe care tinerii studenți l-au dovedit în abordarea problemelor mai sus amintite se observă și în lucrările lor: creații uneori ludice, care debordează de inocență și optimism, alteori ironice sau purtătoare al unor mesaje puternic imersate în realitățile trăite. ÎNCEPUTURI. FINALURI. La UNA. reprezintă atât confirmarea talentului tinerilor care expun, cât și o promisiune: perspectiva unei continuări, promisiunea neîntreruperii explorărilor artistice personale și a eforturilor în desăvârșirea amprentei artistice.”

Expoziția va fi pe simezele Muzeului de Artă Constanța în lunile octombrie și noiembrie.

CITEȘTE ȘI

Ziua Mondială a Artei cu Workshop de tehnici mixte la muzeul din Constanța

Sub motto-ul „Nu așteptați inspirația. Vine în timpul lucrului.” (Henri Matisse), Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Mondială a Artei găzduind, în datele de  13 și 14 aprilie un workshop de tehnici mixte, susținut de Laura Sînziana Cuciuc Romanescu, conf. univ. dr. la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța. Participă la acest workshop cadre didactice, studenți și masteranzi

Citește mai mult »

It’s the culture, stupid!*

Nu vă supărați, am și eu ceva de spus, dacă tot a început încă o campanie electorală. Nu e ceva nou, scriu despre asta, într-un fel sau altul, de peste 35 de ani. M-am și speriat când am făcut scăderea pe calculator (că nu-s cu aritmetica). Probabil că anii ăștia, mulți, în care mă tot plâng public de lipsa infrastructurii

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: