Revista Tomis

Expoziție personală Florin Ferendino la Muzeul de Artă Constanța

Astăzi, la Muzeul de Artă Constanța, se deschide expoziția de pictură ,,Incursiune în spațiul dobrogean” a artistului Florin Ferendino, expoziție ce va rămâne pe simeze până la începutul lunii octombrie.

Florin Ferendino s-a născut la Constanța, în 1947, este membru al Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici din România și a participat la numeroase și prestigioase expoziții de grup în Constanța și multe alte orașe din România, precum și în Paris, Odessa, Istanbul, Shanghai, Yokohama, Mexico City etc. A organizat 13 expoziții personale, iar acum o va deschide pe a paisprezecea, care cuprinde lucrări noi, realizate în perioada 2019 – 2023.  

„Lucrările sunt inspirate de peisajele dobrogene, în toate anotimpurile, de peregrinările mele prin sate, pe malul Dunării la Ostrov, Rasova, Seimeni, Topalu, Tulcea și din taberele de creație la care am participat. Am fost atras de unicitatea spațiului dintre Dunăre și mare, de lumina și culoarea specifice lui. Alte motive de inspirație au fost orașul Constanța, Peninsula, Marea Neagră cu zona țărmului, Portul Tomis, Delta și peisajele lacustre”, declară pictorul, care, din 1972, nu a lipsit din nicio expoziție organizată de Filiala Constanța a UAP.

„Toate acestea sunt ca o declarație de iubire pentru Dobrogea, pretextul pentru a folosi elementele de limbaj plastic și gamele cromatice specifice spațiului de aici”, mai spune Florin Ferendino. 

Mai multe texte
Citește și