Revista Tomis

A doua ediție a Festivalului de film de la Constanța începe astăzi

Deschiderea oficială, concert și proiecție de film – diseară, în Piața Ovidiu

SUNSCREEN Film & Arts Festival începe astăzi și ține patru zile. Deschiderea oficială este în Piața Ovidiu, de la ora 20:00, urmată de un concert aniversar al formației Sarmalele Reci și de proiecția comediei moldovenești Carbon (regia Ion Borș), în prezența echipei de producție a filmului.

În paralel, în toate cele patru zile de festival, sunt programate filme și evenimente în Piața Cazino din Mamaia, pe Plaja Reyna și la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. 

Nicu Alifantis, Mirabela Dauer și Florian Rus vor susține concerte în weekend, iar actorii Carmen Tănase, Dorian Boguță, Ilona Brezoianu, Răzvan Bănică și Vlad Logigan vor participa la proiecțiile celor mai noi filme în care joacă. 

Constănțenii vor avea ocazia să urmărească în avanpremieră câteva filme românești extrem de așteptate de public: Încă 2.0 lozuri (regia Paul Negoescu), Dragoste pe muchie de cuțit (regia Germain Kanda) sau Visul (regia Cătălin Saizescu).

Programul complet este disponibil online, pe sunscreenfestival.ro. 

Printre evenimentele speciale ale festivalului se află proiecția pentru copii a filmului David (regia Radu Muntean), un documentar despre ultramaratonistul Tibi Ușeriu, dar și cine-concertul Genuine – povestea unui vampir, narat live de Irina Margareta Nistor alături de actorul Daniel Popa acompaniați de formația Foley’ala – în Piața Cazino din Mamaia. 

Festivalul include și o componentă dedicată actorilor și studenților la teatru și elevilor de clasa a XII-a interesați de o carieră în cinematografie. Atelierele vor fi susținute de actrița Carmen Tănase, actorul Dorian Boguță și de Viorica Capdefier și Domnica Cîrciumaru, cele mai cunoscute directoare de casting din România. Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere online. 

SUNSCREEN este un eveniment organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania – echipa care organizează cel mai mare festival de lungmetraj din România – TIFF. Festivalul este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi are ca parteneri Consiliul Judeţean Constanţa, Teatrul de Stat Constanța și Centrul Cultural Județean Teodor T. Burada.

Mai multe texte
Citește și