Revista Tomis

Tabără de dramaturgie pentru adolescenți în Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului 

Teatrul de Stat Constanța a inclus în Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2023 o tabără de dramaturgie contemporană dedicată adolescenților. 

Tabăra, intitulată CEVA DE.PLASAT, va avea loc în perioada 18 – 20 august 2023 și este organizată, în parteneriat, de Centrul de arte performative pentru adolescenți CEVA din Târgu Neamț și Teatrul de Stat Constanța 

30 de adolescenți între 14 – 19 ani, din Constanța și Târgu Neamț vor participa la un atelier de scriere dramatică alcătuit din trei sesiuni de câte patru ore, pe durata celor trei zile. Atelierul va avea loc în aer liber, în Parcul Arheologic din centrul Constanței, într-un perimetru delimitat. Coordonatorii atelierelor vor fi dramaturgul Daniel Chirilă, regizoarea Irina Slate și doi adolescenți membri ai Centrului de Arte Performative Tg. Neamț. 

Proiectul are ca scop familiarizarea publicului tânăr cu dramaturgia contemporană, printr-o serie de activități ce promovează și stimulează scrierea dramatică și dezbaterea culturală între public și viitorii artiști. 

Cealaltă componentă a taberei este reprezentată de spectacolele de teatru create de adolescenți: „Mâine nu ne mai sperie (așa tare)” – în 18 august, „Micimari istorii rescrise de ceva” – spectacol-lectură performativă, în 19 august și „de aici. OPEN MIC observații scrise” – instalație performativă participativă, în 20 august,  trei reprezentații destinate participanților la tabără și publicului larg, spectacole ce au la bază dramaturgie contemporană scrisă de adolescenți și vor fi urmate de discuții libere între public și tinerii artiști implicați. 

Adolescenți din Constanța sunt încă așteptați să se înscrie online AICI.

Mai multe texte
Citește și