Revista Tomis

Mai sunt câteva zile pentru înscrierile la Bienala de Pictură „Alexandru Ciucurencu” de la Tulcea

Până la data de 31 iulie durează perioada de înscrieri a lucrărilor pentru Bienala de Pictură „Alexandru Ciucurencu” de la Tulcea. Pot fi propuse pentru selecție maximum două lucrări, care trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie create în ultimii trei ani (2021 – 2023), să nu fi fost expuse la alte saloane naționale, să aibă dimensiuni maxime (incluzând ramele) – latura mare de cel mult 100 cm și latura mică de cel puțin 40 cm și să fie realizate în ulei, acril, tempera, guașe, pe suport de pânză, carton, placaj, PFL sau lemn.

Pot participa toți absolvenții și studenții academiilor de artă din țară și din străinătate, precum și membrii Uniunii Artiștilor Plastici din România sau ai organizațiilor profesionale din domeniul artelor plastice din străinătate.

Organizatorii bienalei sunt Consiliul Județean Tulcea, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea prin Muzeul de Artă Tulcea și Liceul de Artă „George Georgescu” Tulcea, iar parteneră este Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Tulcea. 

Selecția lucrărilor va fi făcută de o comisie compusă din specialiști ai Muzeului de Artă Tulcea (muzeografi, cercetători), iar rezultatul va fi comunicat, public și individual, în 16 august 2023.  

Deschiderea Bienalei de Pictură „Alexandru Ciucurencu”  este programată pentru vineri, 13 octombrie 2023, la Muzeul de Artă Tulcea, iar jurizarea lucrărilor va avea loc în intervalul 14 – 20 octombrie 2023.  

Vor fi acordate premii în valoare totală de 10000 lei: Premiul I – 3000 lei, Premiul II – 2000 lei, Premiul III – 1500 lei, trei mențiuni – câte 500 lei, Premiul special al organizatorilor – 1000 lei, Premiul special al juriului – 1000 lei. 

Premierea, care coincide cu închiderea expoziției, se va face în 14 noiembrie 2023, la Muzeul de Artă Tulcea. Va fi tipărit un catalog ce va cuprinde toate lucrările din expoziție și va fi trimis fiecărui participant. 

Mai multe informații referitoare la înscriere, precum și formularul ce trebuie completat pot fi găsite AICI

Mai multe texte
Citește și