Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Expoziție de fotografie la Muzeul „Ion Jalea”

Vineri, 28 iulie, la ora 17:00, la Muzeul „Ion Jalea”, aflat lângă faleza Cazinoului, în imediata apropiere a Catedralei „Sf. Petru și Pavel”, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie POEMAFOTO. 

Este un demers inedit de a aduce împreună două arte – fotografia și poezia, artiștii fotografi încercând să recreeze în imagini versuri ale unor poete contemporane consacrate. 

Expoziția reunește peste 30 de lucrări, semnate de zece fotografi cu portofolii importante și premii naționale și internaționale: Magda Fulger, Elena Răceală, Raluca Lupașcu, Mirela Tatoiu, Mihaela Burlăcel, Oana Cojocaru, Elena Gheorghiu, Tea Tatoiu, Iulia Pană, Doru Iachim.

Fiecare fotografie expusă va purta amprenta inspirației poetice, constituind un dialog sinestezic între imagine și cuvânt.

Din perspectiva faptului că Muzeul „Ion Jalea” este un muzeu de sculptură, în care se află peste 200 de lucrări donate de artistul dobrogean și de familia sa, dialogul sinestezic se va extinde, cuprinzând și sculpturile, ce vor constitui fundalul expoziției POEMAFOTO.

Expoziția este organizată de Asociația Kulturale din Constanța, condusă de poeta și artistul vizual Iulia Pană. 

CITEȘTE ȘI

Caravana Festivalului Internațional „Shakespeare” ajunge la Constanța 

Unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de teatru, Festivalul Internațional Shakespeare, organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, sărbătorește anul acesta 30 de ani de la prima ediție și, pentru a marca această aniversare într-un fel care să amintească de începuturile teatrului și de marele dramaturg englez, o caravană a pornit prin România, oferind reprezentații în aer liber, gratuite,

Citește mai mult »

Ziua Mondială a Artei cu Workshop de tehnici mixte la muzeul din Constanța

Sub motto-ul „Nu așteptați inspirația. Vine în timpul lucrului.” (Henri Matisse), Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Mondială a Artei găzduind, în datele de  13 și 14 aprilie un workshop de tehnici mixte, susținut de Laura Sînziana Cuciuc Romanescu, conf. univ. dr. la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța. Participă la acest workshop cadre didactice, studenți și masteranzi

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: