Revista Tomis

Expoziție de fotografie la Muzeul „Ion Jalea”

Vineri, 28 iulie, la ora 17:00, la Muzeul „Ion Jalea”, aflat lângă faleza Cazinoului, în imediata apropiere a Catedralei „Sf. Petru și Pavel”, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie POEMAFOTO. 

Este un demers inedit de a aduce împreună două arte – fotografia și poezia, artiștii fotografi încercând să recreeze în imagini versuri ale unor poete contemporane consacrate. 

Expoziția reunește peste 30 de lucrări, semnate de zece fotografi cu portofolii importante și premii naționale și internaționale: Magda Fulger, Elena Răceală, Raluca Lupașcu, Mirela Tatoiu, Mihaela Burlăcel, Oana Cojocaru, Elena Gheorghiu, Tea Tatoiu, Iulia Pană, Doru Iachim.

Fiecare fotografie expusă va purta amprenta inspirației poetice, constituind un dialog sinestezic între imagine și cuvânt.

Din perspectiva faptului că Muzeul „Ion Jalea” este un muzeu de sculptură, în care se află peste 200 de lucrări donate de artistul dobrogean și de familia sa, dialogul sinestezic se va extinde, cuprinzând și sculpturile, ce vor constitui fundalul expoziției POEMAFOTO.

Expoziția este organizată de Asociația Kulturale din Constanța, condusă de poeta și artistul vizual Iulia Pană. 

Mai multe texte
Citește și