Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

BIENALA ALBASTRĂ de la Brașov – Ediția a treia, cu tema OXYMORON

A început perioada de înscriere pentru Bienala Internațională de Artă Vizuală din Brașov, un eveniment cultural care aduce laolaltă numeroși artiști și experți din întreaga lume pentru a expune sau prezenta cele mai recente tendințe, tehnici și viziuni din domeniul artei vizuale, în peste 25 de spații expoziționale sau alternative, din Municipiul și județul Brașov.

Bienala albastră se va desfășura în perioada 1 octombrie – 5 noiembrie 2023. Artiștii pot trimite propuneri de lucrări până în 23 august. Se poate participa cu până la trei lucrări, indiferent de dimensiuni și de tehnica folosită. Rezultatul selecției va fi anunțat în 28 august. 

Tema ediției din acest an este OXYMORON: „Într-o lume duplicitară, cu sensuri complicate, uneori aflate la antiteză, într-o societate polarizată și agitată, a contrastelor și a dihotomiilor, a paradoxurilor din fiecare zi, în care sunt profund infiltrate diviziuni și disjuncții, vă propunem ca în acest an să explorăm împreună o temă incitantă: Oxymoron – termen preluat din greaca veche, o figură de stil care permite asocierea în aceeași sintagmă a doi termeni incongruenți, aparent incompatibili, a unor însușiri contradictorii, cu efecte surprinzătoare, pentru a suplimenta expresia și caracterul în elaborarea unor imagini puternice. Vă provocăm să împletiți opusele: trecutul și viitorul, tradiționalul și avangarda tehnologiei – fizic și digital, dezolarea și speranța, liniștea și agitația etc., încercând să creați oximoroane vizuale între armonie și tensiune.”

În argumentarea temei, organizatorii îl citează pe pictorul rus Vasili Kandinski: „Oximoronul în artă ne amintește că opusele se pot completa reciproc, creând o unitate în diversitate.”

Mai multe detalii referitoare la înscriere și formularul care trebuie completat pot fi găsite AICI. Rezultatele selecției vor fi afișate pe pagina Facebook a bienalei și pe WEBSITE.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Artessentia, cu finanțarea Primăriei Municipiului Braşov și a Consiliului Județean Brașov.

CITEȘTE ȘI

„A douăsprezecea noapte” în regia lui Andrei Șerban iese la public cu cinci reprezentații la final de februarie

Spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban are prima reprezentație, o avanpremieră, sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța (TSC). Toate cele opt reprezentații programate de Teatrul de Stat Constanța în februarie și martie sunt sold out.

Echipa de creație a spectacolului este alcătuită din Daniela Dima,

Citește mai mult »

De vorbă cu artistul Alexandru Rădvan

Muzeul de Artă Constanța organizează duminică, 25 Februarie, de la ora 14:00, o întâlnire cu artistul Alexandru Rădvan, creatorul expoziției Piele pe piele, aflată la parterul muzeului. Expoziția, care a fost vernisată în 10 ianuarie, se prelungește și va putea fi văzută până în 10 martie. 

Alexandru Rădvan are un impresionant palmares expozițional, în țară și în străinătate,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: