Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Expoziția „Efectul Picasso” la Muzeul de Artă Recentă București

Muzeul de Artă Recentă București (MARe) pregătește o expoziție eveniment, intitulată „Efectul Picasso”. care va prezenta publicului 46 de lucrări (picturi, desene, gravuri) semnate Picasso și 60 de lucrări (picturi, sculpturi, ceramică, graffiti) semnate de 33 de artiști români contemporani influențați de opera acestui artist celebru, una dintre cele mai importante personalități a artei moderne.

Expoziția se va deschide în 27 septembrie 2023 și va rămâne pe simeze până în 8 ianuarie 2024. Ea va ocupa întregul muzeu și cele mai faimoase perioade din opera lui Picasso, „perioada albastră” – marcată de depresie și de rădăcinile spaniole – și „perioada roz” – bucuria vieții boeme în Montmartre și o poveste de dragoste proaspătă cu Fernande Olivier – vor fi evidențiate la MARe prin culoarea etichetelor, dar și a pereților.

Parteneri instituționali ai MARe pentru această importantă expoziție sunt Musée National Picasso-Paris, Ministerul Culturii, Ministerul Apărării Naționale, Primăria Municipiului București-ARCUB, Ambasada Franței și Institutul Francez București.

Au fost deja puse în vânzare bilete, publicul având posibilitatea de a alege data și intervalul orar între care va vizita expoziția. Prețul unui bilet este de 100 lei. Prețul pentru grupuri de minimum cinci persoane este de 70 lei de persoană, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 50 lei.

CITEȘTE ȘI

„A douăsprezecea noapte” în regia lui Andrei Șerban iese la public cu cinci reprezentații la final de februarie

Spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban are prima reprezentație, o avanpremieră, sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța (TSC). Toate cele opt reprezentații programate de Teatrul de Stat Constanța în februarie și martie sunt sold out.

Echipa de creație a spectacolului este alcătuită din Daniela Dima,

Citește mai mult »

De vorbă cu artistul Alexandru Rădvan

Muzeul de Artă Constanța organizează duminică, 25 Februarie, de la ora 14:00, o întâlnire cu artistul Alexandru Rădvan, creatorul expoziției Piele pe piele, aflată la parterul muzeului. Expoziția, care a fost vernisată în 10 ianuarie, se prelungește și va putea fi văzută până în 10 martie. 

Alexandru Rădvan are un impresionant palmares expozițional, în țară și în străinătate,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: