Revista Tomis

Expoziția „Efectul Picasso” la Muzeul de Artă Recentă București

Muzeul de Artă Recentă București (MARe) pregătește o expoziție eveniment, intitulată „Efectul Picasso”. care va prezenta publicului 46 de lucrări (picturi, desene, gravuri) semnate Picasso și 60 de lucrări (picturi, sculpturi, ceramică, graffiti) semnate de 33 de artiști români contemporani influențați de opera acestui artist celebru, una dintre cele mai importante personalități a artei moderne.

Expoziția se va deschide în 27 septembrie 2023 și va rămâne pe simeze până în 8 ianuarie 2024. Ea va ocupa întregul muzeu și cele mai faimoase perioade din opera lui Picasso, „perioada albastră” – marcată de depresie și de rădăcinile spaniole – și „perioada roz” – bucuria vieții boeme în Montmartre și o poveste de dragoste proaspătă cu Fernande Olivier – vor fi evidențiate la MARe prin culoarea etichetelor, dar și a pereților.

Parteneri instituționali ai MARe pentru această importantă expoziție sunt Musée National Picasso-Paris, Ministerul Culturii, Ministerul Apărării Naționale, Primăria Municipiului București-ARCUB, Ambasada Franței și Institutul Francez București.

Au fost deja puse în vânzare bilete, publicul având posibilitatea de a alege data și intervalul orar între care va vizita expoziția. Prețul unui bilet este de 100 lei. Prețul pentru grupuri de minimum cinci persoane este de 70 lei de persoană, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 50 lei.

Mai multe texte
Citește și