Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

„Zile de vară” – expoziție de ilustrație de carte la Open Doors

Centrul Comunitar Open Doors Constanța, care oferă servicii de terapie prin artă comunității constănțene, mai ales copiilor instituționalizați, organizează expoziția colectivă „Zile de vară”, al cărei vernisaj este programat sâmbătă, 15 iulie, la ora 18:00. 

Un procent de 35 la sută din vânzările expoziției va fi direcționat către susținerea în continuare a cursurilor gratuite de terapie prin artă oferite copiilor din grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copiilor (DGASPC) Constanța.

Evenimentul, în egală măsură artistic și caritabil, este prima colaborare între Open Doors și Clubul Ilustratorilor, o asociație cu peste 50 de membri, care susține, din 2006, activitatea tinerilor ilustratori din România.

„Expoziția colectivă „Zile de Vară” reprezintă oportunitatea ideală pentru publicul constănțean să ia contact cu lumea ilustrației de carte, dar și cu lumea unică a 24 de ilustratori români”, spun organizatorii.

Artiști digitali și tradiționali din Clubul Ilustratorilor, expun lucrări originale, în tehnici tradiționale, printuri în diverse forme și mărimi și cărți ilustrate. 

Expoziția este organizată cu ajutorul voluntarilor Open Doors și copiilor aflați în grija DGASPC, care, pe lângă lucrări, au pregătit vizitatorilor câteva surprize. 

Asociația Clubul Ilustratorilor este membră a European Illustrators Forum și a colaborat cu Institutul Cultural Român, Creart (Centrul de Creație, Artă și Tradiție București), Ministerul Culturii, ARCUB, Asociația Editorilor din România, Bookfest, Fundația Pro Helveția ș.a.

Expoziția va rămâne la sediul Open Doors, din Str. Traian 68 (în clădirea BCR) între 15 iulie și 20 august și poate fi vizitată în zilele de marți și miercuri, între orele 11:00 – 16:00.

CITEȘTE ȘI

Teatrul de Stat Constanța – cinci spectacole cu intrarea gratuită în cadrul Festivalului-concurs Dbutant, ediția a opta, coregrafie

Festivalul-concurs DbutanT 2023, un festival care pune în valoare tineri profesioniști ce activează în lumea teatrului, se întoarce pe scena Teatrului de Stat Constanța, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A. În fiecare an, în cadrul festivalului, este abordat câte un alt domeniu, respectiv actorie, regie, dramaturgie, coregrafie și scenografie. Ediția de anul acesta se adresează pentru a

Citește mai mult »

Trupa constănțeană de teatru de adolescenți AICI – eveniment aniversar la 10 ani de la înființare

Trupa de teatru de adolescenți AICI, coordonată de actorul Tiberiu Roșu, împlinește zece ani de la înființare și organizează, cu acest prilej, un eveniment aniversar. 

Vineri, 29 septembrie, de la ora 19, în sala Teatrului pentru copii și tineret „Căluțul de mare”, este programat spectacolul „REM” după Mircea Cărtărescu, iar a doua zi, sâmbătă, 30 septembrie, de la aceeași oră

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: