Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

„Zile de vară” – expoziție de ilustrație de carte la Open Doors

Centrul Comunitar Open Doors Constanța, care oferă servicii de terapie prin artă comunității constănțene, mai ales copiilor instituționalizați, organizează expoziția colectivă „Zile de vară”, al cărei vernisaj este programat sâmbătă, 15 iulie, la ora 18:00. 

Un procent de 35 la sută din vânzările expoziției va fi direcționat către susținerea în continuare a cursurilor gratuite de terapie prin artă oferite copiilor din grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copiilor (DGASPC) Constanța.

Evenimentul, în egală măsură artistic și caritabil, este prima colaborare între Open Doors și Clubul Ilustratorilor, o asociație cu peste 50 de membri, care susține, din 2006, activitatea tinerilor ilustratori din România.

„Expoziția colectivă „Zile de Vară” reprezintă oportunitatea ideală pentru publicul constănțean să ia contact cu lumea ilustrației de carte, dar și cu lumea unică a 24 de ilustratori români”, spun organizatorii.

Artiști digitali și tradiționali din Clubul Ilustratorilor, expun lucrări originale, în tehnici tradiționale, printuri în diverse forme și mărimi și cărți ilustrate. 

Expoziția este organizată cu ajutorul voluntarilor Open Doors și copiilor aflați în grija DGASPC, care, pe lângă lucrări, au pregătit vizitatorilor câteva surprize. 

Asociația Clubul Ilustratorilor este membră a European Illustrators Forum și a colaborat cu Institutul Cultural Român, Creart (Centrul de Creație, Artă și Tradiție București), Ministerul Culturii, ARCUB, Asociația Editorilor din România, Bookfest, Fundația Pro Helveția ș.a.

Expoziția va rămâne la sediul Open Doors, din Str. Traian 68 (în clădirea BCR) între 15 iulie și 20 august și poate fi vizitată în zilele de marți și miercuri, între orele 11:00 – 16:00.

CITEȘTE ȘI

„A douăsprezecea noapte” în regia lui Andrei Șerban iese la public cu cinci reprezentații la final de februarie

Spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban are prima reprezentație, o avanpremieră, sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța (TSC). Toate cele opt reprezentații programate de Teatrul de Stat Constanța în februarie și martie sunt sold out.

Echipa de creație a spectacolului este alcătuită din Daniela Dima,

Citește mai mult »

De vorbă cu artistul Alexandru Rădvan

Muzeul de Artă Constanța organizează duminică, 25 Februarie, de la ora 14:00, o întâlnire cu artistul Alexandru Rădvan, creatorul expoziției Piele pe piele, aflată la parterul muzeului. Expoziția, care a fost vernisată în 10 ianuarie, se prelungește și va putea fi văzută până în 10 martie. 

Alexandru Rădvan are un impresionant palmares expozițional, în țară și în străinătate,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: