Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sâmbătă, 1 iulie – se deschide Bienala Națională de Pictură Constanța – 2023

O sută de lucrări semnate de o sută de artiști, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici România, se vor afla pe simezele Muzeului de Artă Constanța, între 1 iulie – 31 august 2023, în cadrul celei de-a doua ediții a Bienalei Naționale de Pictură, Constanța – 2023.

Cei o sută de participanți au fost selectați din peste 250 de artiști care au trimis lucrări pentru Bienală, iar alături de lucrările lor vor fi expuse și lucrări semnate de șase artiști invitați.

Deschiderea Bienalei va avea loc sâmbătă, 1 iulie, la ora 17:00, cu un concert susținut de Andreea Bratu, pianist – concertist și Adrian Mihai, artist instrumentist, ambii cadre didactice la Facultatea de Arte, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Cu o participare impresionantă încă de la prima sa ediție, Bienala Națională de Pictură Constanța 2023 își propune să celebreze două personalități de marcă ale spațiului cultural dobrogean. Este vorba despre fostele directoare ale Muzeului de Artă, care vor fi omagiate prin acordarea a două premii oferite în mod distinct anul acesta: Premiul special Florica Cruceru” și Premiul special Doina Păuleanu”. Fără un patrimoniu atât de bine închegat prin străduința primei directoare, doamna Florica Cruceru și fără pasiunea celei de-a doua, doamna Doina Păuleanu, muzeul nostru nu ar fi fost astăzi atât de iubit și, poate, atât de cunoscut”, a declarat Lelia Rus-Pîrvan, directorul actual al Muzeului de Artă Constanța. 

Pe lângă premiile I, II și III, o mențiune și cele două premii speciale, un alt premiu special va fi acordat și de Uniunea Artiștilor Plastici din România. Finisajul și premierea vor avea loc în data de 31 august 2023. Lucrarea care va primi Premiul I va intra în colecția Muzeului de Artă Constanța.

Artiștii premiați ai acestei ediții și cei 10 nominalizați sunt invitați să participe gratuit la Tabăra e Pictură Constanța 2023, care va fi organizată de Muzeul de Artă, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, în luna septembrie 2023.

CITEȘTE ȘI

Teatrul de Stat Constanța – cinci spectacole cu intrarea gratuită în cadrul Festivalului-concurs Dbutant, ediția a opta, coregrafie

Festivalul-concurs DbutanT 2023, un festival care pune în valoare tineri profesioniști ce activează în lumea teatrului, se întoarce pe scena Teatrului de Stat Constanța, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A. În fiecare an, în cadrul festivalului, este abordat câte un alt domeniu, respectiv actorie, regie, dramaturgie, coregrafie și scenografie. Ediția de anul acesta se adresează pentru a

Citește mai mult »

Trupa constănțeană de teatru de adolescenți AICI – eveniment aniversar la 10 ani de la înființare

Trupa de teatru de adolescenți AICI, coordonată de actorul Tiberiu Roșu, împlinește zece ani de la înființare și organizează, cu acest prilej, un eveniment aniversar. 

Vineri, 29 septembrie, de la ora 19, în sala Teatrului pentru copii și tineret „Căluțul de mare”, este programat spectacolul „REM” după Mircea Cărtărescu, iar a doua zi, sâmbătă, 30 septembrie, de la aceeași oră

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: