Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sâmbătă, 1 iulie – se deschide Bienala Națională de Pictură Constanța – 2023

O sută de lucrări semnate de o sută de artiști, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici România, se vor afla pe simezele Muzeului de Artă Constanța, între 1 iulie – 31 august 2023, în cadrul celei de-a doua ediții a Bienalei Naționale de Pictură, Constanța – 2023.

Cei o sută de participanți au fost selectați din peste 250 de artiști care au trimis lucrări pentru Bienală, iar alături de lucrările lor vor fi expuse și lucrări semnate de șase artiști invitați.

Deschiderea Bienalei va avea loc sâmbătă, 1 iulie, la ora 17:00, cu un concert susținut de Andreea Bratu, pianist – concertist și Adrian Mihai, artist instrumentist, ambii cadre didactice la Facultatea de Arte, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Cu o participare impresionantă încă de la prima sa ediție, Bienala Națională de Pictură Constanța 2023 își propune să celebreze două personalități de marcă ale spațiului cultural dobrogean. Este vorba despre fostele directoare ale Muzeului de Artă, care vor fi omagiate prin acordarea a două premii oferite în mod distinct anul acesta: Premiul special Florica Cruceru” și Premiul special Doina Păuleanu”. Fără un patrimoniu atât de bine închegat prin străduința primei directoare, doamna Florica Cruceru și fără pasiunea celei de-a doua, doamna Doina Păuleanu, muzeul nostru nu ar fi fost astăzi atât de iubit și, poate, atât de cunoscut”, a declarat Lelia Rus-Pîrvan, directorul actual al Muzeului de Artă Constanța. 

Pe lângă premiile I, II și III, o mențiune și cele două premii speciale, un alt premiu special va fi acordat și de Uniunea Artiștilor Plastici din România. Finisajul și premierea vor avea loc în data de 31 august 2023. Lucrarea care va primi Premiul I va intra în colecția Muzeului de Artă Constanța.

Artiștii premiați ai acestei ediții și cei 10 nominalizați sunt invitați să participe gratuit la Tabăra e Pictură Constanța 2023, care va fi organizată de Muzeul de Artă, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, în luna septembrie 2023.

CITEȘTE ȘI

Caravana Festivalului Internațional „Shakespeare” ajunge la Constanța 

Unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de teatru, Festivalul Internațional Shakespeare, organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, sărbătorește anul acesta 30 de ani de la prima ediție și, pentru a marca această aniversare într-un fel care să amintească de începuturile teatrului și de marele dramaturg englez, o caravană a pornit prin România, oferind reprezentații în aer liber, gratuite,

Citește mai mult »

Ziua Mondială a Artei cu Workshop de tehnici mixte la muzeul din Constanța

Sub motto-ul „Nu așteptați inspirația. Vine în timpul lucrului.” (Henri Matisse), Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Mondială a Artei găzduind, în datele de  13 și 14 aprilie un workshop de tehnici mixte, susținut de Laura Sînziana Cuciuc Romanescu, conf. univ. dr. la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța. Participă la acest workshop cadre didactice, studenți și masteranzi

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: