Revista Tomis

Sâmbătă, 1 iulie – se deschide Bienala Națională de Pictură Constanța – 2023

O sută de lucrări semnate de o sută de artiști, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici România, se vor afla pe simezele Muzeului de Artă Constanța, între 1 iulie – 31 august 2023, în cadrul celei de-a doua ediții a Bienalei Naționale de Pictură, Constanța – 2023.

Cei o sută de participanți au fost selectați din peste 250 de artiști care au trimis lucrări pentru Bienală, iar alături de lucrările lor vor fi expuse și lucrări semnate de șase artiști invitați.

Deschiderea Bienalei va avea loc sâmbătă, 1 iulie, la ora 17:00, cu un concert susținut de Andreea Bratu, pianist – concertist și Adrian Mihai, artist instrumentist, ambii cadre didactice la Facultatea de Arte, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Cu o participare impresionantă încă de la prima sa ediție, Bienala Națională de Pictură Constanța 2023 își propune să celebreze două personalități de marcă ale spațiului cultural dobrogean. Este vorba despre fostele directoare ale Muzeului de Artă, care vor fi omagiate prin acordarea a două premii oferite în mod distinct anul acesta: Premiul special Florica Cruceru” și Premiul special Doina Păuleanu”. Fără un patrimoniu atât de bine închegat prin străduința primei directoare, doamna Florica Cruceru și fără pasiunea celei de-a doua, doamna Doina Păuleanu, muzeul nostru nu ar fi fost astăzi atât de iubit și, poate, atât de cunoscut”, a declarat Lelia Rus-Pîrvan, directorul actual al Muzeului de Artă Constanța. 

Pe lângă premiile I, II și III, o mențiune și cele două premii speciale, un alt premiu special va fi acordat și de Uniunea Artiștilor Plastici din România. Finisajul și premierea vor avea loc în data de 31 august 2023. Lucrarea care va primi Premiul I va intra în colecția Muzeului de Artă Constanța.

Artiștii premiați ai acestei ediții și cei 10 nominalizați sunt invitați să participe gratuit la Tabăra e Pictură Constanța 2023, care va fi organizată de Muzeul de Artă, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, în luna septembrie 2023.

Mai multe texte
Citește și