Revista Tomis

revistă de cultură

Festivalul Național de Teatru lansează un concurs de dramaturgie românească

Facebook
Twitter
WhatsApp

Festivalul Național de Teatru (FNT) a lansat un concurs de dramaturgie românească, dedicat autorilor aflați la început de drum și „textelor care își propun să sondeze teme și formate ale dramaturgiei prezentului și viitorului”. Concursul vizează piese scurte – a căror lectură durează zece minute –, pe teme la alegerea participanților. 

Termenul limită pentru trimiterea pieselor este 10 august 2023. Un juriu format din Bogdan Georgescu, Petro Ionescu și Elise Wilk, dramaturgi ale căror texte sunt montate în teatre de stat și în teatre independente din țară și din străinătate, va selecta textele. 

După selecție, al cărei rezultat va fi anunțat în data de 24 august, va avea loc un atelier de scriere dramatică ținut de cei trei membri ai juriului, ce va cuprinde întâlniri individuale și colective cu autorii selectați, în cadrul căruia aceștia vor primi feedback și își vor putea dezvolta piesele trimise la concurs. Întâlnirile se vor desfășura online, în perioada 25 august – 25 septembrie.

Textele rezultate vor fi prezentate sub forma unor spectacole-lectură, în cadrul Festivalului Național de Teatru 2023, și vor fi publicate pe www.liternet.ro. 

Între 2 și 5 octombrie va avea loc o întâlnire finală cu autorii și regizorii care vor monta spectacolele-lectură.

Festivalul Național de Teatru, unul dintre cele mai importante evenimente teatrale din România, se desfășoară în perioada 20 – 29 octombrie 2023, la București, curatorii acestei a 33-a ediții fiind Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari. 

Înscrierea la concurs se face prin trimiterea, pe adresa dramaturgie@fnt.ro, a piesei, a unui Curriculum vitae și a unei declarații de conformitate (Subsemnata/Subsemnatul declar că textul… îmi aparține și mă oblig ca, în cazul în care voi fi selectat/ă, să particip la atelierele de scriere dramatică).
DE ACELAȘI AUTOR
citește și
RUBRICI: