Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Expoziție Eusebio Spînu la Galeria Galateea din București

Artistul Eusebio Spînu, membru al Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici din România, expune în perioada 14 iunie – 12 iulie 2023 în capitală, la Galeria Galateea Contemporary Art, de pe Calea Victoriei 132.

Expoziția, cu titlul „In/FORM/all”, cuprinde o serie de lucrări parietale (tablouri decorative) din gresie, de dimensiuni relativ mici, decorate cu angobe colorate, pastă și accente realizate cu glazuri, câteva compoziții ceramice sculpturale și o instalație amplă. Curatoarea expoziției este Lucia Lobonț.

Eusebio Spînu este un artist plastic polivalent, iar ca formare de bază este ceramist. El a absolvit Academia Națională de Arte „Nicolae Grigorescu” București, secția ceramică (profesor Costel Badea) și a participat la numeroase expoziții colective, naționale și internaționale.

Eusebio Spînu: „Titlul expoziției – In/FORM/all – este un joc de cuvinte care trimite cu gândul la sintagma «în formă total». Tema e una pe care eu o vizez de foarte multă vreme, plecarea asta de la forma parietală către forma sculpturală, care se descompune la un moment dat în tot felul de forme și de gânduri și de idei. Este o încercare a mea de a surprinde atmosfera spațiului dobrogean, pentru că sunt un artist plastic dobrogean – atelierul meu este în Constanța, materialele pe care le folosesc sunt extrase din solul Dobrogei. Până nu demult mi-am preparat singur materialele, gresia asta cu care lucrez. Amprenta, și cromatică, și stilistică, a formelor este una a uscăciunii, a sevei acelui spațiu dintre Dunăre și mare, un spațiu superb. Anumite volume sculpturale trimit cu gândul la niște vietăți marine, iar compozițiile parietale sunt unele care trimit către zona întinderilor, orizontalelor dobrogene care mie mi s-au amprentat cumva foarte puternic pe retină, făcând atâtea excursii și drumuri prin Dobrogea, și născându-mă acolo”.

(Sursa foto: sensoarte.ro)

CITEȘTE ȘI

„A douăsprezecea noapte” în regia lui Andrei Șerban iese la public cu cinci reprezentații la final de februarie

Spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban are prima reprezentație, o avanpremieră, sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța (TSC). Toate cele opt reprezentații programate de Teatrul de Stat Constanța în februarie și martie sunt sold out.

Echipa de creație a spectacolului este alcătuită din Daniela Dima,

Citește mai mult »

De vorbă cu artistul Alexandru Rădvan

Muzeul de Artă Constanța organizează duminică, 25 Februarie, de la ora 14:00, o întâlnire cu artistul Alexandru Rădvan, creatorul expoziției Piele pe piele, aflată la parterul muzeului. Expoziția, care a fost vernisată în 10 ianuarie, se prelungește și va putea fi văzută până în 10 martie. 

Alexandru Rădvan are un impresionant palmares expozițional, în țară și în străinătate,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: