Revista Tomis

Oportunități de expunere pentru artiștii constănțeni

Au început înscrierile la Expoziția-Concurs de Artă Plastică Contemporană „Saloanele Moldovei”, ediția a XXXIII-a. Organizatorii saloanelor sunt Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău și Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova, Chișinău. Pot participa la expoziție artiști plastici membri titulari și stagiari ai uniunilor de creație din România și Republica Moldova, dar și artiști români din diaspora.

Înscrierile, care au început din 23 mai, se fac online, până la data de 30 iunie. Fiecare artist poate înscrie maximum trei lucrări, realizate în ultimii doi ani și care nu au mai participat la alte expoziții, dintre care doar una va fi expusă.

Saloanele Moldovei constau în două expoziții de amploare, una la Chișinău, între 31 august și 18 septembrie, și una la Bacău, între 18 octombrie și 19 noiembrie 2023. Vor fi acordate mai multe premii, din partea Ministerului Culturii al Republicii Moldova,  Complexului Muzeal Iulian Antonescu, Bacău, Muzeului  Naţional de Artă al Moldovei,  Centrului de Cultură George Apostu, Bacău, Uniunii Artiştilor Plastici din România, Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Bacău, Consiliului Judeţean Bacău și Direcţiei Cultură a Primăriei municipiului Chişinău.

Mai multe detalii cu privire la înscriere și formulare de participare pot fi găsite AICI.

Expoziția Grafică Românească 2023, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România, va avea loc în perioada 16 – 27 octombrie, la galeria Căminul Artei din București. Înscrierile se desfășoară între 1 iulie și 31 august, iar lucrările pot fi trimise pentru selecție în format electronic. Pot participa la expoziție membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România și absolvenți ai institutelor de artă din țară și din străinătate. Fiecare artist poate depune maximum trei lucrări de gravură, tehnici digitale, desen, acuarelă, tehnici mixte, create nu mai devreme de anul 2021. Expoziția se află anul acesta la a douăsprezecea ediție. Mai multe detalii despre condițiile de participare și calendarul evenimentului AICI.

Mai multe texte
Citește și