Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Filmul Barbie a provocat o criză mondială de vopsea roz

La sfârșitul lunii iulie 2023 va fi lansat filmul american BARBIE, regizat de Greta Gerwig, care a scris și scenariul împreună cu Noah Baumbach. Filmul se bazează pe cartea din 1994 „Reînvierea Ofeliei” (Reviving Ophelia: Saving the Selves of Adolescent Girls) a psiholoagei Mary Pipher (SUA) care conține o serie de studii de caz pe tema presiunilor sociale asupra adolescentelor.

Margot Robbie și Ryan Gosling sunt distribuiți în rolurile Barbie și Ken. După ce a fost expulzată din Barbieland pentru că este o păpușă mai puțin decât perfectă, Barbie pornește în lumea reală pentru a găsi adevărata fericire – aceasta este premiza scenariului filmului Barbie.

În cadrul unui interviu acordat revistei Architectural Digest, regizoarea Greta Gerwig și designerul de producție al filmului, Sarah Greenwood, au discutat despre construcția Barbieland. „Lumea a rămas fără roz”, a spus regizoarea. Pentru producția filmului a fost nevoie de atât de multă vopsea roz fluorescentă încât a cauzat o criză la nivel mondial.

Lauren Proud, vicepreședinte de marketing la compania care produce vopseaua respectivă (Rosco), a confirmat afirmațiile, spunând că filmul „a folosit toată vopseaua pe care am avut-o noi”.

Barbie este o păpușă de modă fabricată de compania americană de jucării Mattel și lansată în 1959. Crearea păpușii îi este atribuită femeii de afaceri americane Ruth Handler care a folosit ca inspirație o păpușă germană numită Bild Lilli.

CITEȘTE ȘI

„A douăsprezecea noapte” în regia lui Andrei Șerban iese la public cu cinci reprezentații la final de februarie

Spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban are prima reprezentație, o avanpremieră, sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța (TSC). Toate cele opt reprezentații programate de Teatrul de Stat Constanța în februarie și martie sunt sold out.

Echipa de creație a spectacolului este alcătuită din Daniela Dima,

Citește mai mult »

De vorbă cu artistul Alexandru Rădvan

Muzeul de Artă Constanța organizează duminică, 25 Februarie, de la ora 14:00, o întâlnire cu artistul Alexandru Rădvan, creatorul expoziției Piele pe piele, aflată la parterul muzeului. Expoziția, care a fost vernisată în 10 ianuarie, se prelungește și va putea fi văzută până în 10 martie. 

Alexandru Rădvan are un impresionant palmares expozițional, în țară și în străinătate,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: