Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Festivalul DbutanT 2023, ediția a VIII-a – au început înscrierile pentru coregrafi

Ediția din acest an a Festivalului-concurs DbutanT se adresează coregrafilor aflați la început de drum. Festivalul este conceput astfel încât în fiecare an este vizată o altă categorie de debutanți în domeniul teatrului. Anul trecut a fost o ediție dedicată debutului scenografic, în 2021 – debutului în regie și dramaturgie.

În 2020 – primul an în care Teatrul de Stat Constanța a devenit coproducător al acestui important festival, alături de teatrul care l-a inițiat – Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sf. Gheorghe – ediția a fost dedicată debutului în actorie.

Anul acesta, Festivalul-Concurs DbutanT se va desfășura în perioada 16 – 22 octombrie, iar spectacolele, selecționate de un juriu profesionist a cărui președintă va fi Vava Ștefănescu, vor fi jucate atât pe scena Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, cât și pe scena Teatrului de Stat Constanța.

Termenul limită de înscriere pentru participarea la festival este 15 august 2023.

Înscrierile se fac prin E-mail, pe adresa secretarliterar@tam.ro.  Astfel, până marți, 15 august, cei ce doresc să participe la festivalul de anul acesta vor trimite: CV-ul coregrafului debutant și filmarea spectacolului nominalizat, în format YouTube sau GoogleDocs (NU sunt acceptate linkuri de pe care spectacolele necesită download, din cauza lipsei spațiului de stocare).

CITEȘTE ȘI

„A douăsprezecea noapte” în regia lui Andrei Șerban iese la public cu cinci reprezentații la final de februarie

Spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban are prima reprezentație, o avanpremieră, sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța (TSC). Toate cele opt reprezentații programate de Teatrul de Stat Constanța în februarie și martie sunt sold out.

Echipa de creație a spectacolului este alcătuită din Daniela Dima,

Citește mai mult »

De vorbă cu artistul Alexandru Rădvan

Muzeul de Artă Constanța organizează duminică, 25 Februarie, de la ora 14:00, o întâlnire cu artistul Alexandru Rădvan, creatorul expoziției Piele pe piele, aflată la parterul muzeului. Expoziția, care a fost vernisată în 10 ianuarie, se prelungește și va putea fi văzută până în 10 martie. 

Alexandru Rădvan are un impresionant palmares expozițional, în țară și în străinătate,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: