Revista Tomis

Poezie la nisip IV – Festival de poezie pe plajă, în livadă, printre ruine, printre tablouri și în autobuze

Facebook
Twitter
WhatsApp

Festivalul POEZIE LA NISIP s-a născut în primul an de pandemie, ca lectură poetică în cadrul unui proiect de dezvoltare a voluntariatului în rândul tinerilor din comuna Corbu, iar acum, la a patra ediție, reunește autori dobrogeni din toate generațiile, dar și poeți de la vest de Dunăre (București, Teleorman, Cluj, Iași, Slobozia).

Poezia se va face auzită între 1 și 3 iunie, uneori acompaniată de sunetele naturii, alteori de muzică sau de artele vizuale, pe plaja Corbu, în livada „Ciao” din aceeași localitate, pe platformele autobuzelor care fac turul Constanței, în Muzeul de artă „Dinu și Sevasta Vintilă” din Topalu, în cetatea Capidava și la sediul din strada Eminescu nr. 22 al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Constanța Unu.

Festivalul va fi deschis de 1 Iunie, la ora 14, în Parcul Centrului de Tineret din Corbu, în prezența scriitorului Angelo Mitchievici, președintele  filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, a primarului comunei Corbu, Vasile Lumînare, a directorului revistei  „Ex Ponto”, Ovidiu Dunăreanu și a multor invitați – scriitori, consilieri locali, iubitori de poezie.  

Alături de poeții consacrați, precum Bogdan Ghiu, Șerban Codrin, Iulia Pană, Șerban Axinte, Hristina Doroftei, Amelia Stănescu, Sorina Rîndașu, Silvia Bitere, Daniela Varvara, Sorin Roșca, Ottilia Ardeleanu, Mircea Lungu,  Mihaela Meravei, Eduard Rosentzveig și alții vor fi elevi ai Liceului Teoretic „G. Călinescu” din Constanța, ai Cercului de scriere creativă din Palatul Copiilor Medgidia, ai Cercului Școlar „Creativ” din Corbu și ai școlii din Topalu.

Cea care aduce laolaltă poeți, artiști plastici, muzicieni și iubitori de poezie de toate vârstele, pentru a realiza acest proiect este poeta Iulia Pană, prin Asociația KULTurale pe care o conduce de câțiva ani. Directoarea festivalului este poeta Daniela Varvara, care s-a născut și locuiește în Corbu.

Parteneri în proiect: Primăria Corbu, Uniunea Scriitorilor din România, filiala Dobrogea, Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala  Constanța Unu, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, SC MDM Analitics Serv SRL, Năvodari, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”, Corbu, City Tour Constanța, Asociația Multiculturală „Anticus”, Constanța.

DE ACELAȘI AUTOR
citește și
RUBRICI: