Cel mai nou spectacol al trupei de teatru de adolescenți AICI, coordonată de actorul Tiberiu Roșu, a fost prezentat pe scena Teatrului Țăndărică din București, la Festivalul Național de Teatru al Adolescenților „Victory of Art”, ediția a VIII-a.
Este vorba despre spectacolul „REM”, după Mircea Cărtărescu, regia artistică Tiberiu Roșu, coregrafia Geta Răvdan Huncanu, aranjamente muzicale Cezara Cristache și Tiberiu Roșu, asistent musical Șerban Niculae, distribuția alcătuită din Cezara Cristache, Alex Burcă, Maria Țăpușă, Lucian Chelu, Eduard Târșoagă, Theodor Coman, Gyulai Mureșan Matei, Aslan Beyto Can Alex, Lucian Dune, Eduard Turtoiu, Mihai Dandeș, Ioana Ursu, Antonina Tudose, Tania Fustanela, Constantina Moroianu, Maria Șurubaru, Bianca Răducan, instrumentiști: Alin Florin Baicu, Marius Brașoveanu, Șerban Radu Cristian, Ilinca Daria Iancu, Oana Chiriac, Sara Maria Paraschiv, Eduard Nedelcu.
Trupa din Constanța a obținut Premiul Special pentru mișcare scenică, Premiul al III-lea al festivalului, iar Theodor Coman a obținut aprecierile juriului și Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar. De asemenea, Cezara Cristache a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, iar Tania Fustanela a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar.
Următoarea reprezentație cu același spectacol va avea loc în data de 2 iunie, la ora 13:30, la Teatrul Evreiesc de Stat din București, în cadrul Festivalului Național de Teatru OKaua.
REM este un spectacol despre copilărie pe care mulți adulți și-ar dori să-l vadă, pentru că le-ar trezi amintiri plăcute. Textele lui Mircea Cărtărescu, inconfundabile, oferă cadrul ideal al unui spectacol în care copiii de azi recuperează ceva din farmecul inefabil al copilăriei de ieri, îl reclamă ca fiind al lor și îl folosesc pentru a-și completa propriile amintiri și pentru a face trecerea către viața reală, în care copilăria rămâne o nostalgie ce nu ține cont de generație sau de vârstă. Prima parte a vieții trăită frumos, cu jocuri care cimentează prietenii durabile și prefigurează întâmplări din viața reală, se arată ca acel REM de nedefinit, cheia pe care fiecare dintre noi o folosește ca să deschidă ușa spre mai departe.
Odată cu această montare, trupa AICI s-a îmbogățit cu elevi instrumentiști de la Colegiul de Arte „Regina Maria”, care cântă live la pian, vioară, flaut, chitară, baterie, flaut, dar au și roluri în spectacol.
https://www.facebook.com/trupaaici/videos/256641413537523?locale=ro_RO