Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teatrul de Stat Constanța – cinci deplasări în țară, două reprezentații în Capitala Culturală Europeană, Timișoara, înainte de Gala Premiilor UNITER, și un mini-turneu

În perioada următoare Teatrul de Stat Constanța are programate cinci deplasări în țară, cu două spectacole: „Seaside Stories”, în regia lui Radu Afrim, nominalizat anul acesta la premiile UNITER, și „Jocuri în curtea din spate”, în regia Dianei Mititelu, care a primit Premiul UNITER pentru debut în anul 2021. De asemenea, în a doua jumătate a lunii iunie, spectacolul „Prometeu ’22”, coproducție internațională în regia lui Gábor Tompa va pleca într-un mini-turneu în țară și peste hotare. 

Deplasările TSC au început încă de la începutul lunii mai: spectacolul „Trilogia Belgrădeană” a avut o reprezentație în data de 5 mai, la Festivalul studențesc UNSCENE din Miercurea Ciuc. Spectacolul este o coproducție a Teatrului de Stat Constanța cu Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța.

Pe 24 mai, spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu este invitat să participe la Festivalul Internațional de Teatru Nou Arad. 

La începutul lunii iunie trupa TSC pleacă din nou în cealaltă parte a României, unde spectacolul „Seaside Stories”, regia Radu Afrim, va  avea o reprezentație, în data de 5 iunie, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Oradea. Spectacolul „Seaside Stories” după texte de de Radu Afrim, Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, a primit anul acesta patru nominalizări la Premiile UNITER. Din distribuție fac parte: Liliana Ghiță/Mirela Pană, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Cătălina Mihai, Iulian Enache, Laura Iordan, Liliana Cazan, Mihaela Velicu, Alina Manțu, Cristiana Luca, Lana Moscaliuc, Nina Udrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Alex Burcă, Anaïs Agi-Ali.

Din Oradea se pleacă direct la Timișoara. Aici, anterior Galei Premiilor UNITER, care va avea loc în 12 iunie, au fost programate reprezentații ale celor trei spectacole nominalizate la categoria Cel mai bun spectacol: „Antonin Artaud. Familia Cenci” regia Silviu Purcărete, de la Teatrul Național Iași, „Oedip Rege” regia Declan Donnellan de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și  „Seaside Stories” regia Radu Afrim de la Teatrul de Stat Constanța. Cele trei spectacole vor face parte din Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană. „Seaside Stories” este programat în datele de 9 și 10 iunie.

Pe 13 iunie, spectacolul „Jocuri în curtea din spate” va avea o reprezentație la Baia Mare, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Atelier 2023.

Între 15 și 23 iunie, spectacolul „Prometeu 22”, coproducție Teatrul Maghiar de Stat Cluj – SNT Drama Ljubljana – Teatrul de Stat Constanța, va fi în turneu în Cluj-Napoca, la Teatrul Maghiar de Stat, în Budapesta, la Teatrul Thalia, și în orașul Gyula, la Centrul Cultural din localitate. 

Urmează participarea la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), cu spectacolele „Seaside Stories”, în 25 iunie, și cu „Trilogia Belgrădeană” în 28 iunie, acesta din urmă în cadrul secțiunii dedicate studenților.

CITEȘTE ȘI

„A douăsprezecea noapte” în regia lui Andrei Șerban iese la public cu cinci reprezentații la final de februarie

Spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban are prima reprezentație, o avanpremieră, sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța (TSC). Toate cele opt reprezentații programate de Teatrul de Stat Constanța în februarie și martie sunt sold out.

Echipa de creație a spectacolului este alcătuită din Daniela Dima,

Citește mai mult »

De vorbă cu artistul Alexandru Rădvan

Muzeul de Artă Constanța organizează duminică, 25 Februarie, de la ora 14:00, o întâlnire cu artistul Alexandru Rădvan, creatorul expoziției Piele pe piele, aflată la parterul muzeului. Expoziția, care a fost vernisată în 10 ianuarie, se prelungește și va putea fi văzută până în 10 martie. 

Alexandru Rădvan are un impresionant palmares expozițional, în țară și în străinătate,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: