Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Actorul John Malkovich pe scena teatrului din Timișoara. Mâine se pun în vânzare biletele

La fel cum orașul Sibiu a fost consacrat ca oraș cultural după anul 2007, când a fost Capitală Europeană a Culturii, iar relevanța lui turistică și economică a crescut, istoria se repetă cu Timișoara, Capitala Europeană a Culturii în anul 2023.

Un moment de vârf al programului cultural complex din acest an se va întâmpla în 20 și 21 iulie, când pe scena Teatrului Național din Timișoara va juca celebrul actor american John Malkovich, în două reprezentații ale spectacolului „Comedia infernală”.

Biletele vor fi puse în vânzare de mâine, 19 mai, la casierie și online, pe site-ul Teatrului Național din Timișoara, www.tntm.ro, și probabil se vor epuiza în câteva ore.

John Malkovich este deținătorul premiului Emmy și are multiple nominalizări la Oscar, BAFTA și Globul de aur. Este actorul ideal pentru interpretarea unor personaje negative, dar cu un farmec irezistibil, așadar spectacolul „Comedia infernală”, care a fost și ecranizat în 2010, cu subtitlul „Confesiunile unui criminal în serie”, i se potrivește perfect. De altfel, scenariul a fost scris special pentru John Malkovich de Michael Sturminger, care semnează și regia artistică. Universul sonor – cu muzică de Vivialdi, Mozart, Beethoven, Haydn, Weber, Gluck și Boccherini – este susținut de sopranele Susanne Langbein și Chen Reiss și de renumita orchestră Wiener Akademie, dirijată de Martin Haselbock, creator al conceptului muzical al spectacolului.

John Malkovich construiește autobiografia fictivă a criminalului în serie Jack Unterweger, condamnat la închisoare pe viață în 1976, dar eliberat după 14 ani pentru bună purtare, după ce deja se lansase ca scriitor de best seller. Devine o celebritate în cercurile literare, susține conferințe și apare în numeroase emisiuni de televiziune, în timp ce continua să ucidă prostituate. Este deținut din nou și condamnat în 1994 pentru nouă crime, dar se spânzură în închisoare la scurt timp. Crimele sale au provocat o dezbatere în anii ’90 cu privire la legătura dintre charismă și psihopatie.

Spectacolul „Comedia infernală” s-a jucat în peste 150 de săli de spectacole, de pe trei continente și este prezentat în cadrul Anotimpurilor FEST-FDR, parte din traseul Vocile orașului / Atelierul Identitate din cadrul Programului Cultural „Timișoara– Capitală Europeană a Culturii 2023” și este finanțat din fonduri private.

Biletele vor fi puse în vânzare de mâine, 19 mai, la casierie și online, pe site-ul Teatrului Național din Timișoara, www.tntm.ro, și probabil se vor epuiza în câteva ore.

CITEȘTE ȘI

Teatrul de Stat Constanța – cinci spectacole cu intrarea gratuită în cadrul Festivalului-concurs Dbutant, ediția a opta, coregrafie

Festivalul-concurs DbutanT 2023, un festival care pune în valoare tineri profesioniști ce activează în lumea teatrului, se întoarce pe scena Teatrului de Stat Constanța, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A. În fiecare an, în cadrul festivalului, este abordat câte un alt domeniu, respectiv actorie, regie, dramaturgie, coregrafie și scenografie. Ediția de anul acesta se adresează pentru a

Citește mai mult »

Trupa constănțeană de teatru de adolescenți AICI – eveniment aniversar la 10 ani de la înființare

Trupa de teatru de adolescenți AICI, coordonată de actorul Tiberiu Roșu, împlinește zece ani de la înființare și organizează, cu acest prilej, un eveniment aniversar. 

Vineri, 29 septembrie, de la ora 19, în sala Teatrului pentru copii și tineret „Căluțul de mare”, este programat spectacolul „REM” după Mircea Cărtărescu, iar a doua zi, sâmbătă, 30 septembrie, de la aceeași oră

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: