Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Prima ediție a Simpozionului Internațional de Ceramică Contemporană IMAGINARIUM la Constanța

Începând cu 1 septembrie 2023, la Constanța are loc prima ediție a Simpozionului Internațional de Ceramică Contemporană IMAGINARIUM, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și al Consiliului Județean Constanța.

Artiști din Bulgaria și România se vor exprima plastic prin intermediul materialului ceramic timp de 8 zile în spațiul UAPR Filiala Constanța Unu, din bd. Mamaia 298-300. La finalul simpozionului, creațiile artiștilor vor fi prezentate publicului prin intermediul mai multor expoziții itinerante din țară și nu numai.
Simpozionul Internațional de Ceramică Contemporană IMAGINARIUM este organizat de președintele Filialei Constanța Unu a UPR, Florentin Sîrbu, la inițiativa ceramistului Gheorghe Fărcășiu, o personalitate în domeniul ceramicii contemporane românești.

Deschiderea oficială a Simpozionului, în prezența colegilor, a invitaților și a publicului vizitator va avea loc în data de 2 septembrie 2023, la ora 18:00, la studiourile de creație din bd. Mamaia 298-300.
Artiștii plastici români și bulgari participanți la prima ediție a simpozionului sunt: GHEORGHE FĂRCĂȘIU, ALFRED IPSER, FLORENTIN SÎRBU, ALEXANDRU ISOPESCU, ANA-MARIA CEARĂ, CRISTINA COSTEA, HORIA FĂRCĂȘIU, DAN POPOVICI, YILIA YANKOV HRISTO YONKOV.

Domeniu al spiritualității, ceramica – meșteșug, artă și știință, s-a evidențiat de-a lungul timpului pe meleaguri dobrogene prin organizarea de simpozioane și tabere de creație, precum: Simpozionul Național de Ceramica „Hamangia” (1971 – 1977), Simpozionul Internațional de Ceramică „Hamangia” (1993 – 2003), SinCronic – Practici colaborative în arta contemporană (2016), Simpozionul de Ceramică Monumemtală ” Costel Badea” (2018).
Simpozionul IMAGINARIUM 2023 își propune să continue tradiția taberelor de ceramică, promovând potențialul plastic al acestei arte.

Președinte Filiala Constanța Unu a UAPR, Florentin Sîrbu

CITEȘTE ȘI

Silviu GONGONEA

Când mă întorc acasă

Ne-am mutat și cerul are altă culoare
ne-am găsit o casă un loc ne-am regăsit
finețurile gesturilor domestice
șlefuite în ani
Fetița noastră a crescut și ochii ei
au rămas albaștri
Poți iubi poți dărui fără să ceri nimic înapoi
poți trăi fericit
O coțofană dojenește câinele de sus de pe gard
în soarele oblic
ochii lui i se par strălucitori
lătratul lui se aude în tot cartierul de case
Noaptea e întuneric beznă la noi
când mă întorc acasă
aprind lanterna telefonului.

Citește mai mult »

Paul MIHALACHE

Istoria lui FDP

(fragment)

Iulian Ghervas este regizor de film documentar. A cochetat o vreme cu proza scurtă, dar nu a publicat niciodată. Florin mi-a spus că este unul dintre prietenii lui vechi, printre puținii care îl cunosc foarte bine, și că ar trebui neapărat să discut cu el, m-ar ajuta pentru carte. I-am scris pe Facebook și am stabilit să ne vedem miercuri seară,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: