Revista Tomis

„Zilele Constanței”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

Muzeul de Artă Populară Constanța marchează „Zilele Constanței”, printr-o suită de activități pentru toate vârstele. 

Pe lângă vizitarea gratuită a expoziției permanente „Arta populară din România” și a expoziției temporare „Costumul popular din Muscel și Argeș”, în programul amplului eveniment, ce se desfășoară în perioada 17-21 mai, sunt un incluse un Târg al Meșterilor Populari, activități educative pentru copii, o lansare de carte și un concert liric. 

Pentru a-i celebra pe patronii spirituali ai orașului, Sfinții Împărați Constantin și Elena întocmai cu Apostolii, vineri, 17 mai, de la orele 10.00 și 12.30, sunt programate două ateliere de pedagogie muzeală constând în pictură pe sticlă având ca sursă de inspirație o icoană în care sunt înfățișați cei doi suverani creștini. 

Târgul Meșterilor Populari, la care vor participa artizani din Dobrogea, se va desfășura pe parcursul a patru zile, începând de sâmbătă, 18 mai până marți, 21 mai, între orele 10.00 și 18.00, pe platoul din fața muzeului, 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 15.00, este programată o lansare de carte din seria „Spiritualitate tătară”, volumul V, prin care autorul, prof. univ. dr. Ibram Nuredin, promovează savoarea bucătăriei tradiționale tătare. 

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, studenții Facultății de Arte, Universitatea „Ovidius” Constanța, specializarea Interpretare Muzicală – Canto, clasa prof. univ. dr. Florența Marinescu, vor fi protagoniști ai concertului liric „Reverence. Medalion Mozart”. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.  

„Sâmbătă și duminică, ultima intrare pentru publicul care dorește să viziteze muzeul se va face la ora 14.30. În celelalte zile, programul de vizitare este 09.00-17.00, iar ultima intrare se va face de la ora 16.30”, au precizat organizatorii.

Luni, 20 mai, de la orele 10.00 și 12.30, este programată o activitate interactivă adresată elevilor de gimnaziu, „Lecția la muzeu”

Cei care doresc să afle care sunt condițiile de participare la atelierele de pedagogie muzeală și la „Lecția de muzeu” pot suna la numărul de telefon 0241 61 61 33.

Sursă foto: Muzeul de Artă Populară Constanța – Facebook

Mai multe texte
Citește și