Revista Tomis

„Carul lui Thespis”, paradă stradală la Constanța

Studenții Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” urcă în „Carul lui Thespis”, de Zilele Constanței, pe 17, 18, 20 și 21 mai, pentru a oferi trecătorilor din zona veche a orașului un spectacol stradal ieșit din comun. 

Conform organizatorilor, publicul va avea parte de „un spectacol incitant”, care presupune un continuu du-te-vino între secolul al VI-lea și secolul al XX-lea. 

Vă veți întâlni și veți râde cu femeile lui Aristofan, decise să preia frâiele cetății și să stârpească odată pentru totdeauna hoția, ticăloșia și prostia bărbaților lor aleși în Adunare.

Veți admira frumusețea versurilor și glasului minunatei Sapho, care a fost un adevărat simbol pentru antichitate. 

Veți admira măștile și marioneta care o reprezintă pe Afrodita, costumele fabuloase imaginate de scenografa Elena Cozlovschi și veți asculta cu emoție muzica splendidă propusă de Răzvan Diaconu”, promit organizatorii.

Prima paradă stradală este programată vineri, 17 mai, de la ora 17.00, pe promenada Cazinoului din Constanța. 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 15.00, „Carul lui Thespis” va ajunge la Muzeul de Artă, iar de la ora 17.45 va fi pe promenada Cazinoului, unde va reveni și în zilele de 20 și 21 mai, începând cu orele 18.00. 

Parada stradală „Carul lui Thespis” face parte din tripticul „Moștenirea”, coordonat de maestrul Mihai Mălaimare, care semnează și regia artistică.

Sursă foto: Mihai Mălaimare și Facultatea de Arte

Mai multe texte
Citește și