Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

„Playback” și party cu muzica anilor `80, ascultată direct de pe vinil

Tinerii care sunt curioși să afle ce muzică se asculta în anii `80, în discotecile de pe litoral, dar și nostalgicii care doresc să retrăiască momentele din tinerețe sunt așteptați să vadă primul documentar al cunoscutei regizoare Iulia Rugină.

Filmul „Playback”, care va transpune publicul în atmosfera discotecii Ring din Costinești, va fi proiectat vineri, 17 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în prezența regizoarei Iulia Rugină și a DJ-ului Sorin Lupașcu. 

Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, după care, conform echipei „Playback”, va avea loc „un party groovy cu muzică retro pusă direct de pe vinyl”.

După cum se arată în sinopsisul documentarului, „«Playback» se joacă cu înregistrări inedite din arhiva națională de filme și imagini din prezent, lăsându-l pe Sorin Lupașcu, unul dintre cei mai cunoscuți DJ în perioada optzecistă, să ne ghideze călătoria către paradisul pierdut al discotecii Ring din Costinești.Pe lângă înregistrări de arhivă care n-au mai fost prezentate până acum, filmul conține o coloană sonoră formată din hiturile anilor ‘80, românești și internaționale, țintind către o nostalgie colectivă și invitând la un proces de analiză emoțională a evoluției societății românești, din anii ‘80 și până astăzi”. 

Documentarul „Playback” are o durată de o oră și 17 minute. Un bilet costă 20 de lei și se poate achiziționa de pe cinemagia.ro. Seniorii vor plăti 15 lei pe un bilet, iar pentru elevi și studenți prețul unui tichet este de 12 lei. 

CITEȘTE ȘI

„BuradArt – Ziua Naţională a României”, ediția a doua

Pentru al doilea an consecutiv, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează evenimentul muzical „BuradArt – Ziua Națională a României”. 

Întâlnirea, prilejuită de sărbătoare națională ce celebrează Marea Unire de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918, va avea loc pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin’” miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19.00. 

Programul artistic

Citește mai mult »

Expoziție inedită despre portul popular la Muzeul de Artă Populară Constanța 

Muzeul de Artă Populară Constanța invită publicul la o expoziție temporară inedită: „Portul popular tradițional reflectat în filatelia și medalistica românească (1906 – 1946)”. Expoziția aduce în atenția publicului mărci poștale și medalii aflate în colecția lui Georgian Anghel. 

Vernisajul este programat miercuri, 29 noiembrie, de la ora 16.00, în prezența colecționarului.

Expoziția, găzduită de Muzeul de Artă Populară Constanța,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: