Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

„Playback” și party cu muzica anilor `80, ascultată direct de pe vinil

Tinerii care sunt curioși să afle ce muzică se asculta în anii `80, în discotecile de pe litoral, dar și nostalgicii care doresc să retrăiască momentele din tinerețe sunt așteptați să vadă primul documentar al cunoscutei regizoare Iulia Rugină.

Filmul „Playback”, care va transpune publicul în atmosfera discotecii Ring din Costinești, va fi proiectat vineri, 17 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în prezența regizoarei Iulia Rugină și a DJ-ului Sorin Lupașcu. 

Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, după care, conform echipei „Playback”, va avea loc „un party groovy cu muzică retro pusă direct de pe vinyl”.

După cum se arată în sinopsisul documentarului, „«Playback» se joacă cu înregistrări inedite din arhiva națională de filme și imagini din prezent, lăsându-l pe Sorin Lupașcu, unul dintre cei mai cunoscuți DJ în perioada optzecistă, să ne ghideze călătoria către paradisul pierdut al discotecii Ring din Costinești.Pe lângă înregistrări de arhivă care n-au mai fost prezentate până acum, filmul conține o coloană sonoră formată din hiturile anilor ‘80, românești și internaționale, țintind către o nostalgie colectivă și invitând la un proces de analiză emoțională a evoluției societății românești, din anii ‘80 și până astăzi”. 

Documentarul „Playback” are o durată de o oră și 17 minute. Un bilet costă 20 de lei și se poate achiziționa de pe cinemagia.ro. Seniorii vor plăti 15 lei pe un bilet, iar pentru elevi și studenți prețul unui tichet este de 12 lei. 

CITEȘTE ȘI

Filmul „Horia”, proiecție specială la Constanța  

Lungmetrajul de debut al regizoarei Ana-Maria Comănescu, „Horia”, va fi proiectat la Constanța, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în prezența echipei. La proiecția de la Constanța, programată duminică, de la ora 17.00,  vor participa actorii Vladimir Țeca și Angelina Pavel, împreună cu regizoarea Ana-Maria Comănescu. La finalul filmului, cei trei vor putea răspunde curiozității celor aflați în

Citește mai mult »

Un poem vocal-coregrafic  și o capodoperă verdiană, în weekend, la Teatrul „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” deschide weekend-ul cultural sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 19.00, cu poemul vocal-coregrafic „L’heure d’Or de Paris”.  Spectacolul, cu muzică din creația marilor clasici şi chansonete, îi va aduce în fața publicului pe soprana Daniela Vlădescu și baritonul Marius Eftimie și pe colegii lor care vor asigura partea coregrafică a poemului: Cătălina

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: