Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Festivalul Verdi, la Teatrul „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” organizează, în perioada 14 mai-11 iunie, Festivalul „Verdi”, prilej pentru a celebra cei 210 ani care se împlinesc, anul acesta, de la nașterea marelui compozitor italian. 

Titlul verdian cu care s-a deschis festivalul, pe 14 mai, a fost „Forța destinului”, cu o regie semnată de Alice Barb, cea care s-a ocupat și de light design și scenariu. 

Următorul spectacol verdian, programat duminică, 28 mai, de la ora 19.00, în sala teatrului, este monumentala operă „Nabucco”, cunoscută publicului larg în mod special pentru celebrul „Cor al sclavilor”. 

Regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu, scenografia este realizată de Cătălin I. Arbore, iar coregrafia, de Mihail Motovilov. 

Vor da viață personajelor verdiene soliștii: Cătălin Țoropoc – București, Akiko Hayakawa – Japonia, Mădălin Băldău, Lucia Mihalache, Iulian Bratu, Orest Pîslariu – București și Mihaela Ionescu. 

Conducerea muzicală  a spectacolului va fi asigurată de Koichi Inoue din Japonia.  

Cel de-al treilea titlu din programul Festivalului „Vedi” este „Rigoletto”. Celebra operă în prim-planul căreia se află povestea nefericitului bufon al ducelui de Mantua, este programată sâmbătă, 3 iunie, de la ora 19.00. 

Regia artistică îi aparține lui Emil Strugaru, iar scenografia e creată de Grigore Gorduz, coregrafia fiind realizată de Fănică Lupu-Liești. 

În rolul titular va evolua baritonul Vasile Chișiu, delicata Gilda va fi interpretată de soprana Marta Sandu Ofrim, iar ducele de Mantua va împrumuta vocea tenorului Paul Lungu, toți trei soliștii fiind din București. Lor li se vor alătura: Daniel Pascariu, Lucia Mihalache, Gabriela Dobre, Cristian Caragea, Mircea Găvan – debut, Andrei Băican, Iulian Bratu, Ionela Duma, Iulia Stănei și Octavian Minea. 

Conducerea muzicală a spectacolului va fi asigurată de Tiberiu Dragoș Oprea. 

Duminică, 4 iunie, de la ora 19.00, este programat spectacolul „Trubadurul”, în regia lui Ognean Draganov, cu o scenografie semnată de Boris Stoinov și Tvetanka Stoinova și o coregrafie realizată de Fănică Lupu-Liești. 

Leonora va fi interpretată de soprana niponă Akiko Hayakawa, iar în rolul lui Manrico va evolua Răzvan Săraru. Lor li se vor alătura: Vasile Chișiu – București, Liliana Neciu – Cluj, Orest Pîslariu – București, Ionela Duma, Adrian Clinciu și Iulian Bratu. 

Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul japonez Koichi Inoue.

Festivalul „Verdi” se va încheia duminică, 11 iunie, cu opera „Traviata”, sub bagheta dirijorului italian Alfonso Todisco.   

Regia artistică a spectacolului este semnată de Anghel I. Arbore, scenografia este creată de Cătălin I. Arbore, iar de coregrafie s-a ocupat Fănică-Lupu Liești. 

Frumoasa Violetta Valery, personajul principal al celebrei opere verdiene, va fi interpretată de soprana Laura Eftimie, tenorul Doru Iftene va fi Alfredo, iar în rolul bătrânului Germont va debuta baritonul Daniel Pop din București. Din distribuție mai fac parte: Lucia Mihalache, Mădălin Băldau, Cristian Caragea, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Ionela Duma și Ionuț Neagu.  

Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului „Verdi” pot fi achiziționate atât online, de pe www.tnobconstanta.ro/bilete, cât și de la agenția din incinta Teatrului „Oleg Danovski”.

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: