Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Spectacole lunare pentru persoanele cu deficiențe de auz

Teatrul de Stat Constanța are în program cel puțin o reprezentație lunară pentru persoanele cu deficiențe de auz. 

Publicul vizat este așteptat în sala de teatru alături de ceilalți spectatori, iar traducerea se desfășoară live în limba semnelor române, oferită de profesor interpret Lena Dermengiu.

Primul spectacol cu traducere live, comedia „Logodnă relativă”, de Alan Aykbourn, în regia lui Iulian Enache, a avut loc în data de 25 martie, iar cel de-al doilea, „Universuri paralele”, de David Lindsay-Abaire, regizat de Radu Iacoban, s-a desfășurat pe 8 aprilie. 

Cu ocazia celei de-a doua reprezentații, organizatorii au precizat că cei interesați pot obține locurile gratuite la agenția de bilete din Bd. Tomis nr. 97 (conform programului afișat pe site-ul teatrului) sau prin Filiala Constanța a Asociației Naționale a Surzilor din România.

CITEȘTE ȘI

„Epistole către Ovidiu” de pe trei continente  

„Epistole către Ovidiu” („Letters to Ovid” / „Lettres à Ovide”) este numele volumului aflat în curs de apariție la editura Eikon din București, sub coordonarea constănțeanului Ion Codrescu.

Această carte s-a născut în urma unor exerciții de admirație pentru marii artiști care au pictat înaintea mea, fiind inspirați de poemele lui Ovidiu. Urmându-le exemplul și păstrând proporțiile – între măreția

Citește mai mult »

Scriitorul francez Daniel Cario vine la Constanța

Scriitorul francez Daniel Cario va fi prezent în orașul de la malul mării, zilele acestea, la invitația Alianței Franceze din Constanța, pentru a participa la o serie de manifestări culturale. 

Startul activităților se va da luni, 2 octombrie, de la ora 11.00, la sediul Alianței Franceze din Constanța, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 14, unde va loc o masă

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: