Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Spectacole lunare pentru persoanele cu deficiențe de auz

Teatrul de Stat Constanța are în program cel puțin o reprezentație lunară pentru persoanele cu deficiențe de auz. 

Publicul vizat este așteptat în sala de teatru alături de ceilalți spectatori, iar traducerea se desfășoară live în limba semnelor române, oferită de profesor interpret Lena Dermengiu.

Primul spectacol cu traducere live, comedia „Logodnă relativă”, de Alan Aykbourn, în regia lui Iulian Enache, a avut loc în data de 25 martie, iar cel de-al doilea, „Universuri paralele”, de David Lindsay-Abaire, regizat de Radu Iacoban, s-a desfășurat pe 8 aprilie. 

Cu ocazia celei de-a doua reprezentații, organizatorii au precizat că cei interesați pot obține locurile gratuite la agenția de bilete din Bd. Tomis nr. 97 (conform programului afișat pe site-ul teatrului) sau prin Filiala Constanța a Asociației Naționale a Surzilor din România.

CITEȘTE ȘI

Filmul „Horia”, proiecție specială la Constanța  

Lungmetrajul de debut al regizoarei Ana-Maria Comănescu, „Horia”, va fi proiectat la Constanța, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în prezența echipei. La proiecția de la Constanța, programată duminică, de la ora 17.00,  vor participa actorii Vladimir Țeca și Angelina Pavel, împreună cu regizoarea Ana-Maria Comănescu. La finalul filmului, cei trei vor putea răspunde curiozității celor aflați în

Citește mai mult »

Un poem vocal-coregrafic  și o capodoperă verdiană, în weekend, la Teatrul „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” deschide weekend-ul cultural sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 19.00, cu poemul vocal-coregrafic „L’heure d’Or de Paris”.  Spectacolul, cu muzică din creația marilor clasici şi chansonete, îi va aduce în fața publicului pe soprana Daniela Vlădescu și baritonul Marius Eftimie și pe colegii lor care vor asigura partea coregrafică a poemului: Cătălina

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: