Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Încă o donație importantă pentru Muzeul de Artă Constanța

Patrimoniul Muzeului de Artă Constanța s-a îmbogățit, din nou, cu alte patru lucrări de pictură, donate în ianuarie, de pictorul Dimitrie Grigoraș, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala București, din anul 1963. 

Cele patru lucrări în ulei pe pânză: „Peisaj din Constanța cu Vila Suțu II” (1992), „Portret de bărbat cu barbă” (1994), „Plajă la Marea Neagră” (2009) și „Vizita II” (2012) au fost expuse pentru prima dată la Muzeul de Artă Constanța, pe 10 martie, în prezența autorului, care va împlini, pe 15 septembrie, 89 de ani.

Cu acest prilej a fost lansat și albumul monografic „Dimitrie Grigoraş. Ordinea clasică a privirii”, semnat de istoricul și criticul de artă dr. Eduard Andrei, apărut în anul 2021 la editura bucureșteană Paideia. 

În cadrul evenimentului a fost prezentat și un moment artistic, „Mișcare și culoare”, gândit de coregrafa Stela Cocârlea și susținut de studenți de la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius”, specializarea Artele Spectacolului – Actorie și Coregrafie, anul I: Alina Ștefania Mocanu, Evelin-Andreea Ruga, Andreea Steoleacă, Andreea Bureschi, Nicolae Chiriac, alături de artistul instrumentist Marian Gănescu.

Cele patru lucrări donate de pictorul Dimitrie Grigoraș se adaugă altei donației importante, de dată recentă: 80 de lucrări de pictură și grafică, semnate de regretatul Cezar Atodiresei (1954-2022), care au intrat în patrimoniul muzeului constănțean în noiembrie 2022, prin mijlocirea fratelui acestui, Gelu Atodiresei.

CITEȘTE ȘI

„Tu”, o invitație la meditație în universul sculptorului Aurel Vlad

„Tu”, eu, noi… Sculptorul bucureștean Aurel Vlad ne invită, în această toamnă, la Muzeul de Artă Constanța să ne descoperim, să aflăm Omul, în toată măreția și nefericirea sa, într-o expoziție-eveniment, „dureros de frumoasă”, după cum a descris-o colega sa mai tânără, sculptorița Lelia Rus-Pîrvan, care i-a și fost studentă la Universitatea Națională de Arte din București. 

Expoziția lui Aurel

Citește mai mult »

Ofertă specială de Ziua Cinematografelor, la Centrul „Jean Constantin” 

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” sărbătorește Ziua Cinematografelor invitând cinefilii la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, sâmbătă, 23 septembrie, pentru a urmări filme la un preț special: 10 lei/ proiecție. 

„Sărbătorim după o vară importantă în care românii s-au relaxat la cinema, iar numărul de bilete vândute demonstrează o dată în plus că cinematograful rămâne un

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: