În preambulul Zilei Dobrogei, marcată în data de 14 noiembrie, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și-a propus să celebreze spiritualitatea tărâmului dintre Dunăre și Marea Neagră printr-o expoziție itinerantă în prim-planul căreia se află cartea veche, „îmbrăcată“ în coperți noi.
Melanjul dintre vechi și nou se explică prin faptul că majoritatea volumelor ce alcătuiesc expoziția „Book Impact – Cartea dobrogeană” reprezintă ediții anastatice ale unor lucrări de referință, de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în prima jumătate a secolului al XX-lea, având ca numitor comun provincia transdunăreană, sub multiple ei aspecte – istoric, economic, social, demografic, politic, cultural.
Cel mai vechi volum reeditat este lucrarea „Escursiune agricolă în Câmpia Dobrogei“, de Ion Ionescu de la Brad, care reprezintă traducerea din franceză în limba română a studiului „Excursion agricole dans la plaine de la Dobrodja“, publicat în 1850, la Constantinopol. Tot din 1879 este și lucrarea baronului d’Hogguer, „Informațiuni asupra Dobrogei. Starea ei de astăzi. Resursele și viitorul ei“. La polul opus se află „Albumul arheologic. Muzeul Regional al Dobrogei“, elaborat de Ioan Micu, în 1948.
O parte din cărțile expuse au dimensiunea unor broșuri de câteva file („Informațiuni asupra Dobrogei. Starea ei de astăzi. Resursele şi viitorul ei”, de baronul d’Hogguer, „Simion Licinski, banditul din Dobrogea”, de Zamfir Filoti, „Amintiri din Dobrogea”, de Al. Malcoci-Petrescu, „Un dobrogean de baștină despre Dobrogea”, de Constantin D. Benderly, „Albumul arheologic. Muzeul Regional al Dobrogei”), cea mai voluminoasă lucrare, „Povestea neamului românesc“, de I. Popescu-Băjenaru, depășind 430 de pagini.
Un loc important în cadrul expoziției îl ocupă „O călătorie în Dobrogea“, de Teodor T. Burada, reeditată în 2019, în ediție de lux. Această culegere de folclor dobrogean apărută în anul 1880, la Iași, este considerată a fi prima cercetare de acest fel, de tip monografic, din România.
Edițiile anastatice au apărut sub egida Centrului Cultural „Teodor T. Burada”, în cadrul unui proiect editorial care s-a desfășurat din 2014 până în 2019, cu finanțarea Consiliului Județean Constanța.
Din expoziția itinerantă mai fac parte și volume editate de Centrul Cultural „Teodor T. Burada”, între anii 2016-2020, care au în prim-plan satul dobrogean, precum și monografia fostei Școli Populare de Arte Constanța, „Valori ale culturii de masă în Dobrogea“, semnată de Aurelia și Ștefan Lăpușan, instituție care în vara lui 2010 a absorbit Universitatea Populară Constanța și Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale, iar în martie 2011 și-a schimbat denumirea devenind Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“.
Expoziția „Book Impact – Cartea dobrogeană”, parte a unui proiect cultural cu același nume, a fost deschisă la Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman”, în intervalul 27 septembrie-10 octombrie și itinerată la Biblioteca Județeană „Panait Cerna din Tulcea, între 11 și 18 octombrie.
Conform organizatorilor, proiectul „Book Impact – Cartea dobrogeană“ se dorește a fi, printre altele, „un itinerar cultural de amploare care adună, unește și promovează informații bogate despre istoria, cultura, tradițiile și datinile pe care le regăsim în Dobrogea”.

„Epistole către Ovidiu” de pe trei continente
„Epistole către Ovidiu” („Letters to Ovid” / „Lettres à Ovide”) este numele volumului aflat în curs de apariție la editura Eikon din București, sub coordonarea constănțeanului Ion Codrescu.
„Această carte s-a născut în urma unor exerciții de admirație pentru marii artiști care au pictat înaintea mea, fiind inspirați de poemele lui Ovidiu. Urmându-le exemplul și păstrând proporțiile – între măreția