Revista Tomis

Se fac înscrieri pentru Școala de Vară de la Hârșova

La Hârșova se va organiza, în perioada 11-14 septembrie, cea de-a treia ediție a  Școlii de Vară de la Cetatea Carsium, activitate cultural-educativă dedicată elevilor, studenţilor şi tinerilor cu activitate în domeniile istorie, arheologie, patrimoniu cultural, antropologie, științe naturale, precum şi pasionaţilor de cultură şi iubitorilor de patrimoniu cultural și natural.

Evenimentul este organizat de Institutul Național al Patrimoniului, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Primăria Orașului Hârșova, Institutul de Studii Avansate pentru Istoria și Civilizația Levantului, Universitatea din București – Facultatea de Istorie, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre” și Uniunea Democrată Turcă din România. 

Obiectivul general al Școlii de Vară este cunoașterea monumentelor istorice și naturale ale Hârșovei, prezentarea tehnicilor de restaurare a artefactelor de piatră aflate in lapidariumul Muzeului din Hârșova, precum și înlesnirea unui cadru informal de dialog între autorități publice, comunitate, viitori cercetători și tineri, pe care dorim să-i atragem în acest efort comun de cunoaștere și protejare a monumentelor istorice și a patrimoniului natural”, spun organizatorii.

Participanții la eveniment vor participa la ateliere de lucru, la Muzeul „Carsium” din localitate și vor face vizite pe teren ce vor contribui la cunoașterea patrimoniului cultural și natural al Dobrogei. Prelegerile vor fi susținute de lectori cu experiență în domeniu.

De asemenea, va fi organizată o vizită pe teren la cele mai reprezentative monumente istorice din municipiul Constanța. Tot la Constanta se va organiza un atelier de gastronomie turcească, precum și un atelier de ateliere pictură în tehnica ebru, sub îndrumarea specialiștilor de la Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”.

Cei care doresc să participe la Școala de Vară de la Hârșova trebuie să trimită până pe 6 septembrie un CV, însoțit de o scrisoare de intenție, la e-mail-urile dana.mihai66@gmail.com și roxana.zidaru@patrimoniu.ro.

Se acceptă maximum 12 persoane. Cheltuielile legate de cazare și masă, echipamentele de studiu, de lucru și de protecție vor fi asigurate de către organizator. Costurile deplasării la Hârșova și retur vor fi  suportate de către participanți. După ocuparea celor 12 locuri disponibile, cei care doresc să participe trebuie să suporte toate cheltuielile de cazare, transport și masă.

Mai multe texte
Citește și