Revista Tomis

Farmecul bulevardului Regina Elisabeta din Constanța, dezvăluit în tururi ghidate gratuite

Tururile ghidate gratuite, organizate în acest sezon estival de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), continuă în luna lui Cuptor. 

Cei care doresc să participe la una dintre cele opt întâlniri organizate în prima jumătate a lunii iulie sunt invitați să se programeze prin mesaj la numărul de telefon 0735.105.373, cu indicarea unui nume de contact, a numărului de persoane și a turului dorit (ziua și ora).

Primele tururi ale acestei săptămâni vor fi programate în weekend, după următorul program: vineri, 5 iulie, de la 17.30, respectiv 19.00, sâmbătă, 6 iulie, de la ora 19.00 și duminică, 7 iulie, de la ora 10.00.

Săptămâna viitoare, tururile vor avea loc: joi, 11 iulie, de la ora 19.00, vineri, 12 iulie de la ora17.30 și de la ora 19.00 și sâmbătă, de la ora 19.00. 

Întâlnirea cu ghidul muzeului, Cristian Cealera, are loc la Farul Genovez. Turul durează aproximativ o oră. În acest interval de timp, participanții vor afla informați despre Cazinoul din Constanța și despre celelalte două „predecesoare” ale acestui edificiu. De asemenea, cei interesați vor afla o mulțime de povești ale celorlalte edificii „de epocă” situate pe Bd. Regina Elisabeta. 

În luna august se vor organiza tururi și la Cazinoul din Mamaia.

Întâlnirile ghidate sunt incluse în proiectul „Patrimoniul arhitecturii de vilegiatură de la malul mării – Istoria Cazinoului din Constanța și a Cazinoului din Mamaia”, implementat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în perioada februarie-noiembrie 2004, cu cofinanțarea Administrației Fondului Cultural Național.

Mai multe texte
Citește și