Revista Tomis

Weekend Puccini la Teatrul „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” a pregătit publicului meloman un weekend sub semnul lui Puccini. 

Prima operă pucciniană a finalului de săptămână, programată sâmbătă, de la ora 19.00, este „Tosca”, sub bagheta dirijorului Guy-Bernard Davis din Franța și în noua viziune regizorală a lui Ștefan Vlad Grosu-Munteanu, care semnează și scenografia. Costumele sunt creația regretatului Șerban Jianu, iar asistent de scenografie – decor este Isa Aidin. 

Rolul titular va fi interpretat de soprana Nicoleta Ardelean, pictorul Mario Cavaradossi va fi tenorul Răzvan Săraru, iar rolul lui Scarpia va fi redat de baritonul Daniel Pop. Din distribuția spectacolului mai fac parte: Cristian Caragea, Orest Pîslariu din București, Adrian Clinciu, Iulian Bratu, Adrian Pîrlea și Mihaela Ionescu.

Duminică, 30 iunie, de la ora 19.00, este programată o altă opera emoționantă a lui Puccini, compozitor de la a cărui moarte se împlinesc în anul 2024 o sută de ani: „Madama Butterfly”. Rolul principal va fi interpretat de o soprană din Țara Soarelui-Răsare: Akiko Hayakawa. Alături de aceasta va mai urca pe scenă mezzosoprana Victoria Cormoș din Cluj, în rolul Suzuki și tenorul Doru Iftene, în rolul ofițerului american Pinkerton. Li se vor alătura: Marius Eftimie, Marius Turtoi, Ionela Duma, Cristian Caragea, Ionuț Neagu, Adrian Pîrlea și Andrei Băican.

Regia artistică  a spectacolului este semnată de Ognian Draganov, scenografia este realizată de Grigore Gorduz, iar costumele sunt create de Tvetanka Stoinova.  

Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul japonez Koichi Inoue.

Sursă foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Mai multe texte
Citește și